Mandľový zákusok
Mandľový zákusok

Mandľové rezy s bielym makom fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 5. októbra 2019
Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept)
Foto: Izabella929

Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol. Zobraziť celý popisVíkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol. Rezy sú môj recept.

20
porcií
60 minút
príprava
4x10 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto zelené (2x):
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL celý
na špic noža
1 KL
na špic noža
Cesto biele (2x):
3 ks
3 PL
3 PL
1 PL celý
1 KL
na špic noža
Krém:
600 ml
2 bal.
5 PL
100 g
200 g
2 PL
Čokopoleva na vrch:
1 PL
1 PL
na špic noža
200 g
Na potretie:
200 ml




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala som cukrárske farbivo gelové - na špic noža.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a biely mak a preosiala do základu a potom opatrne vmiešala vareškou . Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalší a takto som pokračovala, kým som upiekla všetky. Biele korpusy som pripravila tak isto ako zelené, len bez gélového farbiva.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala mandľové pudingy, pridala som detskú krupicu a uvarila hustú kašu. Kašu som zakryla fóliou a vložila aj s nádobou do studenej vody. Pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som maslo s cukrom do peny.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po lyžici som pridávala vychladnutý puding.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Napokon som pridala do krému fernet stock a zmiešala.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Krém som rozdelila na tri časti a uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Na podnos som uložila zelený korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Na lekvár som natrela tretinu krému. Položila som biely korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla druhým bielym korpusom. Biely korpus som natrela lekvárom a krémom a položila druhý zelený korpus a koláč som uložila do chladničky na 4 hod. Po tomto čase som koláč zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dokončený koláč ide takto do chladničky

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na druhý deň som koláč poliala čokoládovou polevou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Po stuhnutí som krájala na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.

    Mandľové rezy s bielym makom (fotorecept) - obrázok 11

Diskusia k receptu

motyka
Tak ja takúto nádheru pečiem len na vééééľké príležitosti. O chuti nepochybujem. Si nezmar a Tvojej šikovnosti - klobúk dole.
haji
Naprostý souhlas s děvčaty hore, krásná práce! Bílý mak je pro mě exotický, poznám ho jen díky Vareche. Rezy jako z pohádky a o chuti nepochybuji. Laserový rez, postup, zpracování a hlavně myšlenka, tvořivost - naše nezaměnitelná Paní cukrárka @Izabella929 ! Požehnanou neděli, milá Izi a díky za tvé recepty!
izabella929
@siuuu (5.10.2019 14:55)
Milá siuuu,keď upecies toľko zákuskov ako ja,budeš ich mať tiež pekne,,,tiež som to na začiatku nevedela,,,prax získaš iba pečením a veľmi musíš chcieť,,,veľa šťastia,,,určite to dokážeš,,,ďakujem pekne za komentar
izabella929
@haji (5.10.2019 17:53)

Milá háji,len sa môžem tešiť z toho že tu mám niekoľko priaznivcov,ktorí vedia oceniť moju prácu,,,a čo sa týka chuti? Proste domáce zákusky bez použitia kadejakých umelin môžu chutiť iba skvelé,,kto ich ochutnal,všetkým chutili,,,ruže som ostrihala,lebo už budúci týždeň iste pomrznu,,ďakujem ti milá vila za komentár a prajem i tebe požehnanu nedeľu.
babka123
Krásne zákusky, aj keby neboli jedlé, tak tie farby sú tak fantasticky zladené, moje obľúbené farby. Izka, inšpirovala si sa farbou ruží? Nádhera.
siuuu
@izabella929 (5.10.2019 19:50)

Jaaaj, milá Izka, to by som ešte aj nervy na to musela mať ... prenechám to radšej vám šikovnejším cukrárkam a zostanem verná mojim jednoduchším koláčikom ... ale s radosťou sa vždy pokochám na tvojich krásnych zákuskoch.
1x haji
izabella929
@babka123 , moje zákusky sú nejedlé?tak to si ich ešte neochutnala...ešte aj odrezky spracujem, zmiesim, pridám orechy a robím guľky, škoda takých fajných chutí..a ja nepečiem presladené zákusky..sú akurát..ďakujem pekne za komentár.-)
izabella929
@haji , moja milá pre teba som ešte chcela napísať, že biely mak má orieškovú chuť,lebo si písala, že nevieš aký je..je chutnejší než modrý..príjemný večer..)
babka123
Milá Izka, tomu pevne verím, že sú chuťovo vynikajúce, ale sú tak farebne pekné, že sa neviem na ne vynadívať.
izabella929
@siuuu , je to celkom inak, zlepšuješ sa vidieť to na tvojom tortovom reze..chce to iba veľmi chcieť..) kým som nepiekla zákusky, chodila som k jednej 75 r. dáme/musím to tak napísať, lebo keď ste ju stretli na ulici, krásne upravenú, nikdy by vás nenapadlo, že pečie nádherné zákusky/mala som k nej úctu, keď som videla, že upiekla cez jednu noc 10 ks. tort a to nie hocijaké, bez poťahoviny, proste úžasné..keď som potrebovala niekam zobrať niečo pekné, ona mi napiekla všetko čo som si objednala...veľmi som chcela byť taká ako ona..chcela som sama sebe dokázať, že to urobím i ja..roky som na sebe pracovala..možno že ešte nie som taká, ako bola tá pani, ale možno raz budem..snažím sa..preto pracuj na sebe a nechce to nič, len vypestovať v sebe trpezlivosť a nikam sa neponáhľať..krémy aj korpusy potrebujú čas..keď sú nakrájané, mali by postáť v chladničke aspoň 4-5 hod. aby boli pekné..veľmi ti držím palce a budem sa tešiť, keď to dokážeš..toto prajem aj všetkým cukrárkam na Vareche.sk..a zapamätajte si ,,,keď máte zlú náladu, alebo ste rozladení, nepečte zákusky..mám skúsenosti, že sa nepodaria..ďakujem pekne za komentár..
siuuu
@izabella929 (7.10.2019 16:57)

Ďakujem za krásne napísaný komentár ... snáď sa niekedy aspoň priblížim k týmto tvojim krásnym zákuskom, mne práve tá trpezlivosť veľmi chýba.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia