Mandľové rezy s bielym makom fotorecept
Foto: Izabella929
Víkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol. Zobraziť celý popisVíkendový zákusok s chuťou mandlí a v korpusoch som použila i biely mak celý, no ani v tmavom, ani vo svetlom korpuse nevynikol. Rezy sú môj recept.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto zelené (2x): | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL celý |
|
na špic noža |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Cesto biele (2x): | |
3 ks |
|
3 PL |
|
3 PL |
|
1 PL celý |
|
1 KL |
|
na špic noža |
|
Krém: | |
600 ml |
|
2 bal. |
|
5 PL |
|
100 g |
|
200 g |
|
2 PL |
|
Čokopoleva na vrch: | |
1 PL |
|
1 PL |
|
na špic noža |
|
200 g |
|
Na potretie: | |
200 ml |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom som vymiešala do peny a pridala som cukrárske farbivo gelové - na špic noža.
-
2
Zmiešala som múku, prášok do pečiva, sódu a biely mak a preosiala do základu a potom opatrne vmiešala vareškou . Plech 27x37cm som vystlala papierom na pečenie, cesto som vyliala a zarovnala. Rúru som nechala vyhriať na 180 °C a piekol sa 10 min. Pokiaľ sa piekol prvý korpus, pripravila som si cesto aj na ďalší a takto som pokračovala, kým som upiekla všetky. Biele korpusy som pripravila tak isto ako zelené, len bez gélového farbiva.
-
3
Upečené korpusy som nechala chladiť na mriežke.
-
4
Pripravila som si krém: V mlieku som vymiešala mandľové pudingy, pridala som detskú krupicu a uvarila hustú kašu. Kašu som zakryla fóliou a vložila aj s nádobou do studenej vody. Pokiaľ sa puding chladil, vymiešala som maslo s cukrom do peny.
-
5
Po lyžici som pridávala vychladnutý puding.
-
6
Napokon som pridala do krému fernet stock a zmiešala.
-
7
Krém som rozdelila na tri časti a uložila do chladničky na 3 hodiny stuhnúť.
-
8
Na podnos som uložila zelený korpus, natrela som ho horúcim marhuľovým lekvárom. Na lekvár som natrela tretinu krému. Položila som biely korpus, natrela som ho lekvárom, potom krémom a zakryla druhým bielym korpusom. Biely korpus som natrela lekvárom a krémom a položila druhý zelený korpus a koláč som uložila do chladničky na 4 hod. Po tomto čase som koláč zaťažila 3 kg cukru a nechala v chladničke do druhého dňa.
-
9
Dokončený koláč ide takto do chladničky
-
10
Na druhý deň som koláč poliala čokoládovou polevou a uložila opäť do chladničky stuhnúť.
-
11
Po stuhnutí som krájala na rezy horúcim mokrým nožom. Prajem vám dobrú chuť.
Milá siuuu,keď upecies toľko zákuskov ako ja,budeš ich mať tiež pekne,,,tiež som to na začiatku nevedela,,,prax získaš iba pečením a veľmi musíš chcieť,,,veľa šťastia,,,určite to dokážeš,,,ďakujem pekne za komentar
Ďakujem pekne za pochvalu a len sa teším,že sa ti páčia,,ďakujem za komentár..
Hm,,určite by ti aj chutili,,,ďakujem pekne za komentár..
Milá háji,len sa môžem tešiť z toho že tu mám niekoľko priaznivcov,ktorí vedia oceniť moju prácu,,,a čo sa týka chuti? Proste domáce zákusky bez použitia kadejakých umelin môžu chutiť iba skvelé,,kto ich ochutnal,všetkým chutili,,,ruže som ostrihala,lebo už budúci týždeň iste pomrznu,,ďakujem ti milá vila za komentár a prajem i tebe požehnanu nedeľu.
Ďakujem pekne za komentár..
Si milá a ďakujem pekne za komentar..
Ďakujem pekne za komentár,,,
Jaaaj, milá Izka, to by som ešte aj nervy na to musela mať ... prenechám to radšej vám šikovnejším cukrárkam a zostanem verná mojim jednoduchším koláčikom ... ale s radosťou sa vždy pokochám na tvojich krásnych zákuskoch.
Ďakujem za krásne napísaný komentár ... snáď sa niekedy aspoň priblížim k týmto tvojim krásnym zákuskom, mne práve tá trpezlivosť veľmi chýba.