Hruškový závin
Hruškový závin

Hruškový závin fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 10. októbra 2019
Hruškový závin (fotorecept)
Foto: ancicka

Je jeseň, obdobie zberu hrušiek a hrušky sú výborné do koláčov a zákuskov. Chuť je jemná láhodná, vyskúšajte.Tento koláč, či zákusok, nech si Zobraziť celý popisJe jeseň, obdobie zberu hrušiek a hrušky sú výborné do koláčov a zákuskov. Chuť je jemná láhodná, vyskúšajte.Tento koláč, či zákusok, nech si to každý zoberie po svojom, je taký dobrý, že zmizne z tácky na jedno obhliadnutie. Nie je s ním veľa práce a to ocenia tí, ktorí si chcú niečo rýchlo pripraviť.

12
porcií
20 minút
príprava
40 minút
na 160/200 °C

Suroviny

1 bal.
1 ks (na potretie)
Plnka:
4 ks zrelé
100 g
od oka
120 g
1 bal.




Postup

  1. 1

    Sušené marhule nakrájame a zalejeme rumom na 2 hodiny.

    Hruškový závin (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrušky ošúpeme a zbavíme jadierok. Pokrájame na drobné kocky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

    Hruškový závin (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik asi 30x50 cm. Skraja ozdobným radielkom odkrojíme 2 prúžky 1 cm široké. Do stredu cesta rozložíme asi 3/4 rozdrvených piškót, na to hrušky s marhuľami, posypeme vanilkovým cukrom a zvyškom rozmrvených piškót.

    Hruškový závin (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Okraje cesta preložíme cez seba, sformujeme závin, potrieme rozšľahaným vajcom, obtočíme pruhmi cesta a potrieme ich vajcom. Opatrne preložíme na plech vyložený papierom a upečieme.

    Hruškový závin (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme v rúre predhriatej na 200 °C asi 20 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a dopekáme 20 - 30 minút. Vychladený jemne pocukrujeme.

    Hruškový závin (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

motyka
Krásny a určite aj fajnový. A hlavne rýchlo hotový - čo ja vítam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia