Zapekaná kapusta
Zapekaná kapusta

Hunc fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 15. októbra 2019

Jednoduché jedlo od babičky z kapusty, varených zemiakov a krúp.

4-5
porcie
50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
400 g (varené v šupke)
200 g
100 g domáca
1 ks
1 strúčik
250 ml
1 ks
100 ml
podľa chuti
podľa chuti
štipka
 čerstvá
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravila som si suroviny. Kapustu som premyla, lebo bola dosť kyslá. Slaninu som nakrájala na kocky a cibuľu na mesiačiky. Zemiaky som umyla a dala variť v šupke. Jačmenné krúpy som umyla, dala do hrnca, zaliala vodou a pridala som trošku masti a uvarila.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na panvicu som dala slaninu a keď sa uvoľnil tuk, pridala som celú rascu, cibuľu a cesnak a všetko som opiekla.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridala som kapustu a spolu podusila.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Potom som pridala paradajkovú šťavu, všetko som premiešala a nechala 15 minút podusiť.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    K podusenej kapuste som pridala krúpy...

    Hunc (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...a spolu premiešala.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Uvarené zemiaky som ošúpala a nakrájala na kolieska.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Keď som mala všetko pripravené, zapekaciu misu som vymazala masťou a uložila som polovicu zemiakov.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Na zemiaky som položila polovicu kapusty s krúpami...

    Hunc (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...na kapustu som uložila druhú polovicu zemiakov...

    Hunc (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...a zakryla som ich druhou polovicou kapusty. V smotane som rozmiešala vajce a zaliala som jedlo. Rúru som nechala vyhriať na 200 °C a pieklo sa 20 minút.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Jedlo som uložila na taniere a posypala čerstvou záhradnou majoránkou. Prajem vám dobrú chuť.

    Hunc (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ježkove oči. Ja som na toto jedlo úplne zabudol, veď som to jedával v jednom motoreste v Turnove, keď som tam chodil. Rozdiel bol len vtom, že na zapečenie bol na vrchu údení bôčik. Skúsim ten recept pohľadať. Mne to strašné chutilo. Tak určite bude aj tento recept výborný. Vyskúšam ho. koncom týždňa.
@kvakac (15.10.2019 17:25)
Máš pravdu, môže sa použiť aj údené mäso varené, ale ja veľmi málo používam údeniny v mojej kuchyni..ale inak aj bez údeniny je to výborné jedlo pre milovníkov kapusty..ďakujem pekne za komentár..
@Izka , výborné jedlo si pripravila,vyskúšané, chutilo aj mäsožravý m :-) asi omylom si napísala na vrch majoránku,mne sa vidí pažítka,čo nemení na chuti a vizáži tvojej fotky:-)pozdravujem Ťa..
@45678 (11.11.2019 15:23)

Moja milá ,srdečne ťa pozdravujem ...určite áno poplietla som to trošku,posypala sompazitkou,ale je možné že aj záhradou majoránku,lebo ju mám stálej krásnu zelenú,ktorú som zabudla už ostrihať,,,napokon nič sa tým nepokazí,lebo ma celkom inú chuť ako to vo sa predáva v obchodoch,,,ďakujem pekne za komentár a teší ma,že vám chutilo,,,prajem ti nádherný zbytok dňa,,,

Pridaj komentár k receptu: