Pizza slimáky
Pizza slimáky

Pizzové slimáky fotorecept

vikipu - bez fotkyvikipu, 13. októbra 2019
Pizzové slimáky (fotorecept)
Foto: Vikipu

Príde k Vám návšteva a vy neviete čo im ponúknete? Pizzové slimáky sú tou správnou voľbou :) Uvidíte, že návšteva si bude oblizovať Zobraziť celý popisPríde k Vám návšteva a vy neviete čo im ponúknete? Pizzové slimáky sú tou správnou voľbou :) Uvidíte, že návšteva si bude oblizovať všetky prsty ;)

15 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1-2 bal.




Postup

  1. 1

    Listkové cesto vyberieme z obalu a rozprestrieme. Natrieme kečupom (môžete si pripraviť aj paradajkovú zmes).

    Pizzové slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na cesto poukladáme plátky šunky alebo salámy.

    Pizzové slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na šunku pridáme kukuricu.

    Pizzové slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ak sme pridali všetky suroviny, cesto zrolujeme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Naplnené cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C.

    Pizzové slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po cca 20 minútach pečenia ho vyberieme a nakrájame na hrubé kolieska (slimáky), ktoré na plech poukladáme reznou stranou. Slimáky posypeme nastrúhaným syrom a potrieme vajíčkom. Pekáč vložíme naspäť do rúry a necháme dopiecť.

    Pizzové slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na cesto si môžte poukladať suroviny na aké máte chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Pizzových ale aj iných (náplní) slimákov je tu dosť, ale ani v jednom recepte sa nepredpeká zrolované cesto, vždy sa už dopredu rolka nakrája, preto by ma zaujímalo, prečo takto, aký je rozdiel, keď sa to takto robí? Ináč, už sa dávno na niečo podobné chystám aj ja, vždy spravím len na sladko, tak konečne už naslano.....
vikipu
@evanaaa (13.10.2019 17:38)

Mne sa cesto zvyčajne rozpadne, keď ho nakrájam predtým ako ho dám do rúry. Tak som chcela vyskúšať, či to nebude lepšie ak ho nakrájam po tom, čo ho nechám nejaký čas v rúre. Ale tiež sa troška rozpadávalo, ale hlavne kukurica ostala v ceste.
luwinka
Ja si myslím , že preto dala to predpečenie , nakoľko tam ide ten syr navrch , tak aby jej potom počas celého pečenia nestvrdol , aby sa nevysušil .
katka050
Ahojte, ja dávam zrolované a naplnené cesto predtým ako ho idem krájať na cca 30 - 40 min. do mrazničky. Potom sa slimáky krájajú super.