Pizzové slimáky fotorecept
Foto: Vikipu
Príde k Vám návšteva a vy neviete čo im ponúknete? Pizzové slimáky sú tou správnou voľbou :) Uvidíte, že návšteva si bude oblizovať Zobraziť celý popisPríde k Vám návšteva a vy neviete čo im ponúknete? Pizzové slimáky sú tou správnou voľbou :) Uvidíte, že návšteva si bude oblizovať všetky prsty ;)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Listkové cesto vyberieme z obalu a rozprestrieme. Natrieme kečupom (môžete si pripraviť aj paradajkovú zmes).
-
2
Na cesto poukladáme plátky šunky alebo salámy.
-
3
Na šunku pridáme kukuricu.
-
4
Ak sme pridali všetky suroviny, cesto zrolujeme, preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme vajíčkom. Naplnené cesto vložíme do vyhriatej rúry na 180 °C.
-
5
Po cca 20 minútach pečenia ho vyberieme a nakrájame na hrubé kolieska (slimáky), ktoré na plech poukladáme reznou stranou. Slimáky posypeme nastrúhaným syrom a potrieme vajíčkom. Pekáč vložíme naspäť do rúry a necháme dopiecť.
-
6
Na cesto si môžte poukladať suroviny na aké máte chuť.
Mne sa cesto zvyčajne rozpadne, keď ho nakrájam predtým ako ho dám do rúry. Tak som chcela vyskúšať, či to nebude lepšie ak ho nakrájam po tom, čo ho nechám nejaký čas v rúre. Ale tiež sa troška rozpadávalo, ale hlavne kukurica ostala v ceste.