Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 13. októbra 2019
Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept)
Foto: cesminaz

Ľahučké, jemné voňavé pečivo :-) Je výborné na raňajky, na desiatu, samotné alebo aj natreté maslom či džemom.

12 ks
porcií
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
600 g
200 g
150 g
cca 3 dl
0,5 dl
100 g
2 PL
1 ks
42 g čerstvé
1 KL
2 bal.
Na potretie:
1 ks
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do jednej misky dáme múku, kokos, cukor, soľ a dobre premiešame lyžicou. Pridáme do polovice spustené maslo, olej, jogurt, bielok a v 2 dl mlieku napučané droždie. To zvyšné mlieko, cca 1 dl prilievame postupne podľa potreby pri vypracúvaní cesta. Záleží od toho ako múka pije. Vypracujeme jemné, dosť mäkké a vláčne cesto, ktoré sa oddeľuje od misky. Cesto musí byť zato vláčnejšie a mäkšie, lebo ten kokos trocha nasiakne. Ja som dala počas vypracúvania ešte 1 dl mlieka, ale ako spomínam to záleží od múky,treba dolievať po troške a stále dobre vmiesiť tekutinu. Vypracované cesto pomocou trochy múky ešte narýchlo vymiesime do tvaru bochníka a necháme cca 45 minút kysnúť.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a pokrájame ho na 12 rovnakých častí, ktoré ešte raz zľahka premiesime do tvaru bochníčka. Následne bochníčky trochu rozvaľkáme a zľahka znova skrútime. Nakoniec ich poukladáme na plech s papierom trocha ďalej od seba a necháme len toľko minút podkysnúť, kým sa nám zohreje rúra na 180 °C. Cesto je dosť jemné, ale aj tak sa s ním pracuje veľmi dobre, bez problémov.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pred šupnutím do rúry ich natrieme žĺtkom rozmiešaným s mliekom a urobíme ostrou žiletkou 3 zárezy na každom koláči. Napokon vložíme do rúry a pečieme cca 20 minút. Treba si to radšej sledovať.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pečivo je krásne upečené, ľahučké a mäkké.

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Výborne sa hodí na raňajky, alebo desiatu deťom. Je chuťovo skvelé samotné, ale aj natreté džemom, maslom alebo aj nutellou. Veľmi chutné sú s mliečnou kávou alebo kakaom :-) Dobrú chuť!

    Jemné pečivo z kokosového kysnutého cesta (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
@cherryberry @cesminaz
Vloudím se s myšlenkou: podle mě by to šlo aj s mletými vlašskými ořechy. Už jsem něco podobného dělala, kynuté těsto s ořechy v těstě a jestli se nepletu, dělaly se kruhy a peklo se v troubě. Po upečení se potíraly řídkou cukrovou polevou. Jasné, je to iný recept, ale jde to i s ořechy. Přeji všem hezký den!

Pridaj komentár k receptu: