Plnené sladké placky
Plnené sladké placky

Sladké chlebové placky fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 15. októbra 2019
Sladké chlebové placky (fotorecept)
Foto: cesminaz

Placky plnené tvarohovou plnkou a čoko-banánom :-) Sladká verzia klasických chlebových placiek.

10 ks
porcií

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
1 KL (alebo prášok do pečiva)
0,5 KL
1 PL
cca 3-3,5 dl
3 PL
Plnka:
Plnka banánová:
 zrelé
 (prášok)
Na potretie:
1 ks
podla potreby (82 %)




Postup

  1. 1

    V jednej miske si najprv lyžicou premiešame múku, cukor, soľ a sódu bikarbónu. Namiesto bikarbóny môžete kľudne použiť aj prášok do pečiva. Následne pridáme olej, citrónovú šťavu a mlieko podľa potreby. Ja som dala 3,25 dl. Vypracujeme od polomäkkého mäkšie, jemné, vláčne cesto, ktoré krátko vymiesime ešte do tvaru bochníka. Hotové cesto necháme zo 10-15 minút postáť. Vlastne len dovtedy, kým si pripravíme všetko na plnku.

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnku si môže každý zvoliť podľa chuti, ja som sa rozhodla pre klasickú tvarohovú, do ktorej som dala podľa chuti cukor a hrozienka. A na želanie detí aj zopár placiek s banánom v kombinácii s kakaom a škoricou :-) Kľudne môžete dať aj lekvár alebo namiesto kakaa nejakú čokoládu.

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku cca 4 mm a pokrájame ho na 10 rovnakých častí. Na jednej strane každého cesta natrieme okraje bielkom, aby sa nám neroztvorili pri pečení. Následne dáme na niektoré tvarohovú plnku a na druhé zasa poukladáme najprv 6-7 krúžkov banánu a následne ich posypeme kakaovo-škoricovým cukrom. Plnku prikryjeme druhou stranou cesta a okraje popritláčame.

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Placky pečieme v panvici na troške oleja z oboch strán pár minút. Pečieme ich na maličkom/najmenšom plameni zakryté pokrievkou. Hotové už aj poriadne natrieme maslom. Od toho budu dobré mäkké a maslo dodá plackám aj výbornú chuť.

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte teplé placky posypeme poriadne práškovým cukrom.

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Najlepšie a najchutnejšie sú hneď teplé :-) Prajem dobrú chuť!!

    Sladké chlebové placky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

haji
Teď placky - balíčky - nasladko hmm Další výstavní recept, milá Cesmínko, super! Kouzelná fota nahoře i dole, detailní postup uprostřed. Krásnáá harmonie, lahodící oku a slinky tečú a tečú... Kdo umí ten, umí, kdo neumí, slintá.