Hrnčekový jablkový koláč
Hrnčekový jablkový koláč

Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 14. októbra 2019
Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)
Foto: olinecka

Je čas jabĺk a tak potešte svojich blízkych, jednoduchá príprava, istý výsledok.

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
5 ks
1 hrnček (250 ml)
2 1/2 hrnčeka
1 hrnček
1/2 hrnčeka (vlažná)
1/2 bal.
Dokončenie:
4-5 ks stredne veľké
podľa potreby
250 ml
1 bal.
1 citróna
 (na posypanie koláča)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Príprava surovín na cesto.

    Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)  - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 29x39 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pripravíme jablká, ktoré ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky, posypeme škoricou a premiešame. Tvaroh dáme do misky, premiešame s vanilínovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou.

    Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)  - obrázok 2
  3. 3

    Jablká a tvaroh dáme na vrch koláča - viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista.

    Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)  - obrázok 3
  4. 4

    Upečený koláč necháme trocha vychladnúť.

    Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)  - obrázok 4
  5. 5

    Napokon posypeme práškovým cukrom (menšia ochutnávka). Dobrú chuť.

    Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč (fotorecept)  - obrázok 5

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: