Hrnčekový jablkovo-tvarohový koláč fotorecept
Je čas jabĺk a tak potešte svojich blízkych, jednoduchá príprava, istý výsledok.
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 5 ks |
|
| 1 hrnček (250 ml) |
|
| 2 1/2 hrnčeka |
|
| 1 hrnček |
|
| 1/2 hrnčeka (vlažná) |
|
| 1/2 bal. |
|
| Dokončenie: | |
| 4-5 ks stredne veľké |
|
| podľa potreby |
|
| 250 ml |
|
| 1 bal. |
|
| 1 citróna |
|
| (na posypanie koláča) |
|
Postup
-
1
Príprava surovín na cesto.
-
2
Vajíčka vymiešame s cukrom do penista, postupne pridávame striedavo vlažnú vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva. Plech 29x39 cm vyložíme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pripravíme jablká, ktoré ošúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na tenké plátky, posypeme škoricou a premiešame. Tvaroh dáme do misky, premiešame s vanilínovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou.
-
3
Jablká a tvaroh dáme na vrch koláča - viď foto. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 35-40 minút do zlatista.
-
4
Upečený koláč necháme trocha vychladnúť.
-
5
Napokon posypeme práškovým cukrom (menšia ochutnávka). Dobrú chuť.









Vyskúšaj nesklameš ,sa.
Ďakujem,Izka.
Tvoje komentáre veľmi rada čítam, ďakujem.
Ďakujem za krásne slová.
Keď bol použitý hrudkovity....????či????je potrebné použiť jemný,ale ďakujem m za komentik.Pozdravujem.