![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnený hermelín
Hermelín mám rada vo všetkých podobách - v základnej podobe, grilovaný, zapekaný a aj tento plnený. Postupne skúšam rôzne náplne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Minilangoše s troma druhmi peny
Z múky, zo smotany, z mlieka, vajca, droždia, zo soli a z cukru vypracujeme cesto,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia nátierka s pórom
Nátierky sú skvelé nielen ako rýchla večera ale aj ako pohostenie pre nečakanú návštevu.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Silvestrovské občerstvenie
Takúto dobrotu si môžete pripraviť pre návštevu, na rôznu oslavu alebo len tak.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Údený pstruh s citrónovým želé a chrenovou šľahačkou
Želatínu namočíme na 5 minút do studenej vody.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilované krevety
Ak sa rozhodnete pripraviť krevety, tak rozhodne uprednostnite surové - sú šedé a nie tie červenkasté,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Sous vide vykŕmená kačacia pečienka - foie gras
Pre mňa najlepšia príprava tejto drahej delikatesy. Metodika sous vide nám zaručí minimálnu stratu na váhe,...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zemiakové vaničky
Variácia na plnené zemiaky, ktoré určite už každý skúšal. Ale každý trochu inak. Akú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Šalát z kuracích pŕs na spôsob tresky
Vyskúšajte a uvidíte je fakt ako treska. U nás je často na stole.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zapekané hrušky s plesňovým syrom a kešu orieškami
Brusnice namočíme na 30 minút do červeného vína.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Pečená dýně hokkaido s plísňovým sýrem
Dýni omyjeme a překrojíme na půlky, vydlabeme a každou půlku ještě překrojíme. Dílky pokapeme olivovým...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajky so šampiňónmi v cukete
Ďalší chutný a zdravý recept z cukety, ktorý splní všetky gastronomické kritériá na lahodnú chuť, ...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Esquites
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Zimný šalát s mozzarellou
Všetky ingrediencie umyjeme a hrušku nakrájame na menšie kúsky. Granátové jablko očistíme.
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Ľahký raw šalát s avokádom
Už dlhé roky krútim hlavou nepochopením, prečo naši dedovia „neprepašovali” z juhu na Slovensko aj romain šalát, k nemu rôzne zálievky, viac druhov cestovín aj s ich špeciálnymi chutnými úpravami....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Caprese zabalené v cukete
Mozzarella, paradajky a bazalka, sú základom šalátu Caprese. Teraz sme však nimi naplnili košíčky...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kuracia torta
Toto mi tiež prišlo mailom z Čiech. Je to chutné, trošku viac práce, ale výsledok stojí za to...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačací „torchon“ z pečene v sezamových semienkach
Kačaciu pečeň rozoberieme na väčšie kusy a zbavíme žiliek. Pridáme cukor, soľ, korenie, vermút...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Grilovaná kačacia pečeň s jablkovým kompótom
Kačaciu pečeň nakrájame na plátky. Rozohrejeme grilovaciu panvičku, pridáme lyžičku oleja, necháme rozpáliť a pečeň...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Cviklové palacinky s bryndzou a so špenátom
Tento rok sa nám urodilo iba veľmi málo červenej repy, neoplatí sa ju ani zazimovávať - tak ju postupne spracovávam....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Kačacie „rillettes“ s figovým čatní a nakladanou šalotkou
Kačacie stehná nasolíme, posypeme korením a bylinkami podľa chuti, pridáme bobkový list, nové korenie, cibuľu...
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé
Parfait z údeného pstruha s vínnym želé a so zemiakovým šalátom
![prazdny](/static/imgs/transparent-16x9.png)
Neúdená ľudová saláma bez vajec
Je to niečo, z čoho si vždy odrežete kúsok, keď idete okolo chladničky. Recept...