Kukuricový dip
Kukuricový dip

Esquites

2010 - bez fotky2010, 1. novembra 2019
Esquites
Foto: 2010

Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej Zobraziť celý popisKníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne. V chladničke mám zopár čerstvých kukuríc z trhu, tak som vyskúšal jeden kukuričný recept.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ja som mal čerstvú mladú kukuricu, tak som ju okrájal (dá sa aj z konzervovanej). Toto je pouličné jedlo variabilné podľa predavača. Dakto ju varí vo vode, dakto pečie na grile, dakto kombinuje na panvici s maslom.

  2. 2

    Nastrúhany cesnak, horčicu, kyslú smotanu, majonézu a nadrobený syr (v Mexiku queso fresco, cotija) pre mňa to bola bulharská feta, čo je mäkký ovčí syr podobný bryndze, limetkovú šťavu, všetko zmiešal, a nakoniec "prištipľavil" Tajin spice - štipľavou paprikou.

  3. 3

    Zmes sa dáva na kukuricu, ale kym som prišiel fotiť, tak som to mal pomiešané. Ináč výborný dip s kukuričnými chipsami. Je to taká alternatíva kukurice elote, ktorá sa je vcelku.

Diskusia k receptu

haji
Aj ja by som ochutnala, musí to být velmi osvěžující chuťovka. Krásný talíř!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia