Foto: 2010
Kníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej Zobraziť celý popisKníhkupectvá tuná majú ťažký život, a veľa kníh sa predáva pod cenu. Tak som si kúpil za pár euro knižku Pablova kuchyňa, tajomstvá juhoamerickej kuchyne. V chladničke mám zopár čerstvých kukuríc z trhu, tak som vyskúšal jeden kukuričný recept.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som mal čerstvú mladú kukuricu, tak som ju okrájal (dá sa aj z konzervovanej). Toto je pouličné jedlo variabilné podľa predavača. Dakto ju varí vo vode, dakto pečie na grile, dakto kombinuje na panvici s maslom.
- 2
Nastrúhany cesnak, horčicu, kyslú smotanu, majonézu a nadrobený syr (v Mexiku queso fresco, cotija) pre mňa to bola bulharská feta, čo je mäkký ovčí syr podobný bryndze, limetkovú šťavu, všetko zmiešal, a nakoniec "prištipľavil" Tajin spice - štipľavou paprikou.
- 3
Zmes sa dáva na kukuricu, ale kym som prišiel fotiť, tak som to mal pomiešané. Ináč výborný dip s kukuričnými chipsami. Je to taká alternatíva kukurice elote, ktorá sa je vcelku.
Tiež dip:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu