Plnené sépiové ravioly s paradajkovou salsou fotorecept
Foto: siuuu
Veľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov. Je to recept nie práve typický pre slovenskú kuchyňu, aj keď Zobraziť celý popisVeľmi rada skúšam nové chute - a toto je jeden z pokusov. Je to recept nie práve typický pre slovenskú kuchyňu, aj keď podľa mňa talianske ravioli a slovenské perky sú v podstate to isté, iba trocha inak pripravované. Už dlho som chcela vyskúšať recept so sépiovým farbivom, ktoré som zohnala v predajni s talianskymi potravinami. Nám tá jemná morská chuť v pozadí chutí, akurátne svokra keď videla čierne cestoviny, tak povedala že nie je hladná :-D.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
4 g |
|
Náplň: | |
|
|
Paradajková salsa: | |
400 g čerstvé (alebo 10 ks cherry paradajky a cca 100-150 ml pasírovaných paradajok) |
|
1 ks |
|
1-2 ks strúčiky |
|
1-2 ČL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti (čerstvé prípadne sušené) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto (múka, vajce, žĺtok, olivový olej, soľ, sépiové farbivo) vypracujeme pružné cesto, ktoré odložíme prikryté do chladničky na cca 30 - 45 minút. Počas chladenia si pripravíme suroviny na náplň.
- 2
Po uplynutí času chladenia cesto rozvaľkáme na úplne tenučko (0,5 - 1 mm) - ide to dosť ťažko, ale cesto je pružné a výborne sa s ním pracuje. Použila som silikónovú podložku a ani nebolo treba veľa podsýpať múkou, iba raz jemnučko posypať. Z pripraveného rozvaľkaného cesta pripravíme ravioly - vykrajovačkou vykrojíme kolieska (veľkosť nechám na vás). Ja som robila dva druhy - guľaté a v tvare polkruhu.
- 3
Do stredu kruhu dáme malú kôpku plnky (zmiešala som všetky suroviny - šunku a paradajky pokrájané na malé kúsky, špenát a mozzarella natrhané na menšie kúsky).
- 4
Okraje potrieme vodou, prikryjeme druhým kolieskom, prstami kraje dobre pritlačíme a nakoniec som ešte stlačíme hrotmi vidličky. V prípade polkruhových raviol bol postup rovnaký, ibaže som dala trošičku menej plnky a preložila koliesko na polovicu. Jednotlivé ravioly vložíme do vriacej osolenej vody, keď vyplávajú navrch sú hotové. Podávame s paradajkovou salsou prípadne s prílohou podľa chuti. Ja som časť podávala iba so salsou a časť s na masle orestovanými krevetkami.
- 5
Paradajkovú salsu pripravíme tak, že na oleji orestujeme nadrobno pokrájanú šalotku, pridáme posekaný cesnak, zredukované rozvarené a prepasírované čerstvé paradajky (pár kusov iba pokrájam na kúsky, zrnká odstránim) alebo pasírované paradajky, pokrájané čerstvé cherry paradajky, soľ, korenie, kečup (môžete vynechať, ale zvýrazní chuť), bylinky, necháme prevariť a v prípade potreby dochutíme cukrom. Táto salsa je výborná aj ku grilovanej zelenine (baklažán, cuketa), alebo ku grilovanému syru.
Tiež plnené cestoviny:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ďakujem krásne, keď som ich robia, tiež mi ten farebný kontrast čierneho cesta a plnky a potom výsledné jedlo s červenou salsou učaroval - milujem farebné jedlo.