žĺtok

žĺtok ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Špargľová polievka

    Očistenú špargľu nakrájame na kúsky dĺžky 2-3 cm, šampiňóny na plátky a spolu varíme v 0, 5 l vody.

  • Recept bez obrázku

    Kalifornské závitky

    Kuracie plátky osolíme, položíme na ne polovice broskýň, plátky syra a spojíme špáradlami.

  • Recept bez obrázku

    Krémová polievka z kurčaťa

    Očistené a umyté kurča rozdelíme na 4 časti. Vložíme ho do osolenej vody (asi 1, 2 l), okoreníme a na miernom ohni varíme asi 45 minút.

  • Syrové pagáčiky

    Syrové pagáčiky

    Všetyk suroviny spracujeme na cesto a necháme odležať v chlade.

  • Orechový závin

    Orechový závin

    Pokrmový tuk, cukor, vajcia a soľ spracujeme v miske alebo na doske. Pridáme múku a kvások. Vypracujeme hladké cesto a necháme ho asi hodinu odpočinúť.

  • Recept bez obrázku

    Záhorácke kysnuté koláčiky

    Masť s cukrom, soľou a žĺtkami vymiešame do peny. V troške vlažného mlieka necháme vykysnúť droždie a pridáme ho do odváženej múky.

  • Recept bez obrázku

    Tvarohové tyčinky

    Suroviny spolu zmiesime, cesto necháme v chlade cez noc.

  • Recept bez obrázku

    Syrové závitky

    Lístkové cesto rozdelíme na plátky 10 x 10 cm, ktoré potom rozdelíme na polovicu.

  • Domáci makovník

    Domáci makovník

    Múku zmiešame s trochou soli, vanilkovým a kryštálovým cukrom, vysypeme do nádoby, dáme vykysnúť kvások s trochou mlieka a osladíme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané palacinky s bryndzou

    Bežným spôsobom upečieme 12 palaciniek a naplníme ich bryndzovou náplňou.

  • Recept bez obrázku

    Kysnutý koláč z bryndze

    Do teplej múky pridáme soľ, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme na teplom mieste vykysnúť.

  • Trebuľková polievka

    Trebuľková polievka

    Natrháme poriadne hrste trebuľky, pridáme k nej šťaveľové listy a varíme ju s teľacími kosťami a soľou v 2 l vody asi 90 minút na miernom ohni.

  • Recept bez obrázku

    Losos s citrónovou omáčkou

    V miske vyšľaháme žĺtky. Dáme ich nad paru a za stáleho šľahania prilejeme postupne 150 ml bieleho vína. Šľaháme do zhustnutia. Primiešame 3/4 vlažného masla, ochutíme soľou, citrónovou šťavou a pridáme trocha kurkumy.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané filé

    Bylinky umyjeme, osušíme a otrháme z nich lístky. Tie rozmixujeme spolu so striedkou z chleba, zmäknutým maslom a so žĺtkom.

  • Recept bez obrázku

    Makrely na paprike

    Makrely, z ktorých sme stiahli kožu a odrezali hlavy, vykostíme. Do cibule spenenej na PL masla pridáme polovice makrel, posolíme, pridáme sladkú papriku a smotanu. Pečieme približne 20 minút.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist