Foto: pn
tento recept mam strasne dlho a konecne som sa ho odhodlala spravit.vyzera mozno zložite ale je jednoduchy...mam ho v jednom talianskom časopise,ja som ho Zobraziť celý popistento recept mam strasne dlho a konecne som sa ho odhodlala spravit.vyzera mozno zložite ale je jednoduchy...mam ho v jednom talianskom časopise,ja som ho trošku zmenila,tak som dala aj moj nazov ale original nazov je citronovo-čokoladovy dezert pretoze je rolada plnena nutelou,a kedze ja ju nesmiem jest tak som trosku zmenila recept aj nazov.....dufam,ze sa vam bude pačit....
porcií
na 185 °C
Suroviny
rolada: | |
100 g |
|
125 g |
|
4 ks |
|
štipka |
|
1 ks |
|
krém na roládu: | |
|
|
|
|
krém Bavaresse: | |
4 ks |
|
125 g |
|
300 ml |
|
1 ks alebo vanilkový cukor |
|
16 g |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
na ozdobu: | |
200 ml |
|
alebo nastrúhana čokoláda |
|
Postup
-
1
najprv si spravime roladu:vyšlahame si sneh s cukrom a štipkou soli
-
2
preosejeme si muku,do muky si dame citronovu koru a pomaly primiešame k bielkom
-
3
dame na plech,naktory sme si dali papier na pečenie a rozotreme na hrubku 1cm-ja som dala velky plech(original z truby,nabuduce dam mensi) vy mozete dat mensi,budete mat hrubsiu roladu,dame piect
-
4
ked je upecena,tak si ju dame na kuchynsku handru,ktoru sme pocukrovali s praškovym cukrom aby sa nam neprilepila.a zrolujeme spolu s handrou a nechame tak vychladnut
-
5
ked nam vychladla,tak ju odmotamea naplnime plnkou---ja som dala čučoriedkovy džem ale vy mozete dat nutellu ako piše v originalnom recepte
-
6
zamotame do rolady,potom zabalime do papiera a dame stuhnut do chladničky
-
7
ked nam stuhla(čakala som asi 30 min-kym som vypila kavu :),pripravime si podnos na ktory si dame tortovu formu (23cm)bez spodneho diela,na boky som si dala priesvitnu foliu aby sa mi neprilepil krem,pokrajame roladu na asi 1cm hrube kusky a poukladame do formy
-
8
teraz možeme spravit krem: zohrejeme si mlieko s vanilkou(vanilkovym cukrom),kym sa nam zohrieva(nesmie byt horuce)vymiesame si žltka s cukrom,želatinu si dame do studenej vody
-
9
do žltkou si pridame pomaly a miešajuc vlažne mlieko a vymiešame
-
10
vratime naspat na ohen a miesame kym nam nezacne hustnut
-
11
krem nesmie vriet!!!!ked je uvareny(ja som ho ešte miešala asi 15 min)dame dole z ohna a pridame vyžmychanu želatinu a dobre vymiešame
-
12
krem nechame vychladnut,ja som dala do dresu studenu vodu a dala som hrniec s kremom do toho
-
13
kym sa nam chladi krem,vyšlahame si šlahačku(pravu a nie z bilinnej masti)
-
14
ked ju mame vyšlahanu pridame do kremu šlahačku
-
15
a pekne pomaly vymiešame varechou a pridame precedenu štavu z citrona
-
16
takto hotovy krem vylejeme do tortovej formy a zahladime....dame do druheho dna do chladnicky
-
17
druhy den tortu ozdobime so šlahačkou a čokoladou,podavame ku kavičke,,urcite sa bude pacit nielen vam ale aj vašej navšteve ked ho spravite....
-
18
ešte jedna s kavičkou
@lubka272 ,neskusala som cesto piect vo forme,takto sa mi neako viac paci,ak v reze je zaujimavy a nieje ani moc roboty.
@marijanka712 ,aj muz mi povedal,ze je urcite lepsi s tym dzemom nieje vobec tolko sladky ale ako som napisala,ze original je s nutelou a kto ju ma rad kludne vyskusajte,a ak niekto vyskusa nech da vediet...este raz DAKUJEM!