Hrnčeková knedľa

diabambulka - fotkadiabambulka, 16. februára 2013

Najjednoduchšia knedľa na svete, bez váženia, bez miesenia a bez kysnutia, hotová naozaj veľmi rýchlo...

2 ks
porcie
14 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 hrnček
1 hrnček
1 ks
1 čl
1/2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok, múku spolu s práškom do pečiva, osolíme a všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Vložíme do oslenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach vyberieme a knedle popicháme špajdľou, aby unikla prebytočná para.

  2. 2

    Tip: Knedle pred tým ako vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nám nepraskli :-)

  3. 3

    Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

wevewe
zaujimave. a ten rohlik tam je potrebny alebo ho mozem vynechat?
denyany
aj ja by som ju vyskúšala, podobá sa tej klasickej kysnutej?
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Vyskúšam. Ešte som takto knedľu nerobila.
sovka62
Toto milovali naše dcéry, keď boli v škôlkárskom veku. Až tak, že raz kuchárka počkala, kým si po ne prídem (už dávno mohla byť doma), aby mi mohla odovzdať a vysvetliť recept. Lebo naše slečny veľmi nejedli, radšej menej ako viac, ale na túto knedľu vraj chodili aj na dupľu.
sovka62
Až teraz som si prečítala recept a zistila som, že som to poplietla. Tie knedle v škôlke boli hrnčekové, lebo sa varili v hrnčekoch vo vodnom kúpeli, tvoje preto, že sa na hrnčeky merajú.
diabambulka
ahoj denyany, nie nepodobá sa kysnutej je to skôr niečo medui klasickou hrnčekovou žemľovou knedličkou, Je skôr taká jemnejšia, pretože je tak kúsok toho pečivka ato ju tak troška nadľahčilo, nieje taká tuhá ako niektoré knedlíky ...
diabambulka
vodnarka, dobrý postreh musím to dopísať ja som použila hrnček veľkosti 220 ml a podľa potreby som dosypala múku uaby sa dobre s cestom pracovalo :-)dakujem všetkým za komentíky a prajem pekný deň




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia