Foto: diabambulka
Najjednoduchšia knedľa na svete, bez váženia, bez miesenia a bez kysnutia, hotová naozaj veľmi rýchlo...
2 ks
porcie
porcie
14 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Nakrájané staršie pečivo zalejeme vodou, pridáme žĺtok, múku spolu s práškom do pečiva, osolíme a všetko spolu dobre premiešame a vypracujeme cesto. Rozdelíme na dve časti a vytvarujeme 2 knedle, ktoré necháme 15 minút odpočívať. Vložíme do oslenej vriacej vody a varíme 7 minút z každej strany. Po 14 minútach vyberieme a knedle popicháme špajdľou, aby unikla prebytočná para.
- 2
Tip: Knedle pred tým ako vložíme do vriacej vody, opláchneme ich studenou vodou, aby nám nepraskli :-)
- 3
Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu