Foto: kajusiqq
Škvarkové materáky,preguľované pagáče,grivenpelč,škvarkove pagáče,škvarkovníky.......Strašne dobre:)...čerstve su neskutočne!:)......chrumkave ,jemne:) Neviem ako dlho vydržia lebo samozrejme ako všetky dobroty sa nedočkali dalšieho dňa:D
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku necháme nakysnúť rozpustené droždie s trochou cukru a so štipkou soli.
-
2
Do misky dáme hladkú múku, žĺtky, zmäknuté maslo, soľ a nakysnutý kvások. Vypracujeme hladké cesto...(minule som nedala žltka ale dve lyžice obyčajneho bieleho jogurtu a boli úúúplne mnam)
-
3
vyvaľkáme ho na pomúčenej doske a rozotrieme naň mleté škvarky
-
4
Cesto preložíme, prikryjeme a necháme nakysnúť na teplom mieste.
-
5
Potom ho znova vyvaľkáme, preložíme a necháme nakysnúť.
-
6
Vykysnuté cesto rozvaľkáme, pomocou formičky alebo pohára vykrojíme menšie pagáče
-
7
ukladáme ich na vymastený plech.
-
8
Každý pagáč potrieme bielkom, posypeme soľou a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
9
:)Tieto su tie so žltkom:)
ja si ťa adoptujem za dcéru-dobre mi bude veru..