Americký cheesecake po slovensky

lenkagalbi - fotkalenkagalbi, 17. februára 2013

Neviem či už je tu takýto recept ale rada by som sa podelila s vami o ten môj :)

12
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Suroviny

2 bal.
125 g
500-600 g
2  téglik
160 g
3
1




Postup

  1. 1

    Rozdrvíme si sušienky takmer na prášok. Zalejeme ich roztopeným maslom (tým istým maslom ešte tuhým vytrieme formu, v ktorej budeme cheesecake piecť). Hmotu rukami spracujeme a vystelieme s ňou formu (nemusíte na okrajoch). Takúto tenkú vrstvu "cesta" dáme na 10 minút do chladničky.

  2. 2

    Nátierky vyšľaháme s cukrom, jednou smotanou a nakoniec s vajciami. Nalejeme do formy.

  3. 3

    Do zohriatej trúby (220°C) vložíme cheesecake a 10-12 minút ho pečieme. Potom teplotu znížime na 170-160°C a pečieme asi 20 minút. Nie dlho aby nám nepukol. Cheesecake sa musí trochu triasť ale nie liať! Po upečení necháme pootvorenú rúru a dáme chladnúť asi dve hodiny. Vložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

isabel2
Chcem sa opýtať,tvaroch tam nedávame?Cheesecake bez tvarohu?
neposed
asi su tie natierky miesto tvarohu, no autorka nam to isto upresni, inac sa mi to paci, ukladam. Len to dlhe cakanie od upecenia po papanie, to je problem.
huck
Milá @isabel2 tie nátierky su namiesto tvarohu (všimni si množstvo! Použité syrové nátierky sú typu Philadelphia. Prečo ti prišiel na myseľ tvaroh , ved ani do originál amer.cheesecake sa tvaroh nepoužíva...:) No nevadí - skús , uvidíš, je to super koláčik a lacnejší ako s Philadelphiou :)
lenkagalbi
Robila som to s tvarohom ale bolo to na nic, ale s tym natierkovym maslom je to famozne!!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia