Neviem či už je tu takýto recept ale rada by som sa podelila s vami o ten môj :)
porcií
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Rozdrvíme si sušienky takmer na prášok. Zalejeme ich roztopeným maslom (tým istým maslom ešte tuhým vytrieme formu, v ktorej budeme cheesecake piecť). Hmotu rukami spracujeme a vystelieme s ňou formu (nemusíte na okrajoch). Takúto tenkú vrstvu "cesta" dáme na 10 minút do chladničky.
- 2
Nátierky vyšľaháme s cukrom, jednou smotanou a nakoniec s vajciami. Nalejeme do formy.
- 3
Do zohriatej trúby (220°C) vložíme cheesecake a 10-12 minút ho pečieme. Potom teplotu znížime na 170-160°C a pečieme asi 20 minút. Nie dlho aby nám nepukol. Cheesecake sa musí trochu triasť ale nie liať! Po upečení necháme pootvorenú rúru a dáme chladnúť asi dve hodiny. Vložíme na celú noc do chladničky. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu