10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh. Vymiešame do hladkého cesto a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10-15 minút pri 200 °C.
- 2
Krém: Vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny, pridáme mascarpone. Primiešame sneh z bielka.
- 3
Sirup: Zohrajeme vodu s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Keď začne vrieť, pridáme kávu a necháme povariť asi 5 minút.
- 4
Keď bude cesto upečené, vyklopíme ho na vlhkú utierku, odstránime papier. Vrch pokropíme kávovým sirupom a natrieme 3/4 krému. Zrolujeme za pomoci utierky a necháme zrolované a zabalené v utierke pár minút. Potom vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Dáme do chladničky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.facebook.com/pages/Recepty-z-talianskej-kuchyne/4624...
Pokiaľ si ti zdá jedno mascarpone malo a chcela by si dať viac, tak nerob dvojtú dávku bude toho až veľmi moc a nezroluješ to .. a pokiaľ by si chcela pridať buď sneh alebo žĺtko ešte, ani to nerob, lebo to bude moc riedke.