Tiramisu v roláde

spydigy - fotkaspydigy, 31. januára 2013
10 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
100 g
4
100 g
Krém:
1
1
250 g
3 PL
kávový sirup:
200 ml
100 g
2 P




Postup

  1. 1

    Cesto: Šľahačom vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny. Pridáme vanilku, kôru, múku a nakoniec bielka vyšľahané na sneh. Vymiešame do hladkého cesto a nalejeme na plech s papierom na pečenie. Pečieme 10-15 minút pri 200 °C.

  2. 2

    Krém: Vyšľaháme žĺtka s cukrom do svetlej peny, pridáme mascarpone. Primiešame sneh z bielka.

  3. 3

    Sirup: Zohrajeme vodu s cukrom, kým sa cukor neroztopí. Keď začne vrieť, pridáme kávu a necháme povariť asi 5 minút.

  4. 4

    Keď bude cesto upečené, vyklopíme ho na vlhkú utierku, odstránime papier. Vrch pokropíme kávovým sirupom a natrieme 3/4 krému. Zrolujeme za pomoci utierky a necháme zrolované a zabalené v utierke pár minút. Potom vrch potrieme zvyšným krémom a posypeme kakaom. Dáme do chladničky.

Diskusia k receptu

baby
Teda, veľmi originálne! Ani by mi nenapadlo urobiť tiramisu takto, ale prečo nie? Skvelý nápad!
denyany
na toto si prišla sama? je to fajn na tejto vareche, človek sa tu vždy môže inšpirovať! vďaka za tento recept!
dogagador
Cosi mi tu chyba, napriklad rum/konak, slahacka a co ja viem co, cize asi by som toto nenazvala tiramisu, ale mascarpone v rolade. Napad je to zaujimavy, ako si to riesila.
spydigy
všetky recepty čo tu mám som vyskúšala... videla som ich už dávnejšie a aj na rôzne spôsoby.... keď ma človek fantáziu, tak sa nenormálne vie vyhrať s jedlom :) Havino ďakujem za link, pozrela som to jedným očkom a vidím tam fantastické recepty, vidím to tak, že cez víkend sa budem bavkať :)
havino
@spydigy , aj s cestom na roládu, respektíve s roládou si bola spokojná, pýtam sa, lebo zajtra ju chcem robiť na nedeľu a váham,že či si neurobiť roládu po svojom? recept je opísaný od slova do slova a moc tým Facebookovým receptom niekedy neverím. Mascarpone 250 g, plus sneh z jedného bielka stačilo? sa mi tiež zdá málo na roládu.
spydigy
@havino moje recepty tu momentálne prepisujem z môjho, "receptového debilníčka" ktorý mám už roky a snažím sa recepty si nazbierať ak sa dá z každého druhu krajiny. Ak chceš roládu spraviť po svojom tak kľudne možes, ja mám tiež jeden osvedčený recept na roládu, ktorý používam hlavne do tort. Nieje vôbec sladký, rolujem ho za studena a nezlomí sa mi. Je fakt, že super.
Pokiaľ si ti zdá jedno mascarpone malo a chcela by si dať viac, tak nerob dvojtú dávku bude toho až veľmi moc a nezroluješ to .. a pokiaľ by si chcela pridať buď sneh alebo žĺtko ešte, ani to nerob, lebo to bude moc riedke.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia