Foto: kajusiqq
Jedlo ktoré je typické pre slovenskú a českú kuchynu. Jedlo poznajú aj v Rakúsku volá sa Scheiterhaufen. A ja ho robím takto:)
porcie
príprava
na 10 °C
Suroviny
1 menšia |
|
70 g |
|
2 lyžice |
|
150 ml |
|
150 ml |
|
1-2 kusy |
|
1 kus |
|
Tvarohová náplň: | |
250 - 300 g |
|
1 balíček |
|
štipka |
|
1 - 2 lyžica |
|
1 kus |
|
2 kusy |
|
2 - 3 kusy |
|
Postup
-
1
Na miernom ohni rozohrejeme 2 lyžice vody s cukrom, trošku zamiešame ,a necháme tak nemiešame iba tak ho necháme rozpustiť:)Po chvílke asi takých 3 minútkach nám začne bublať:)....premiešame:)
-
2
O chváľlku sa nám pekne skaramelizuje:)
-
3
Prilejeme smotanu a mliečko, pritom miešame na uplne malyčkom plameni až kým sa nam karamel nerozpustí.Trvá to iba chvíľočku:)
-
4
Karamelové mliečko odstavíme z plamena a primiešame rozšľahane vajíčka a bielko
-
5
Nakrájame si vianočku(alebo pečivka...ale vianočka je chutnejšia a rýchlejšie sa urobí)
-
6
Do karamelovej zmesi máčame vianočku:)
-
7
Namočenú vianočku(polovičku) ukladáme do maslom vymastenej a struhankou vysypanej nádob:)
-
8
Pripravíme si tvarohovú náplň: Zmiešame tvaroh, práškový cukor, žĺtko, vanilkový cukor a štipku soli.(tvarohu možme dať aj viac bude to mnamkovejšie:))....ale mne stačilo toľko:) Tuto tvarohovú nápln nanesieme na namočene pečivká:)
-
9
Ošupeme si jablka a nakrájame na plátky a olúpeme banány a nakrájame na kolieska(možme pridávať podľa chuti)....a je jasne že som zabudla pokropiť citronovou šťavou aby nezhnedli:D.....prepáčte takto to nemá byť ako je viď. na obrázku:(......joj no nevadi na chuti to neubralo:).......len vy si pokvapkajte:)
-
10
Zvyšnú namočenú vianočku poukladáme na ovocie a posypeme cukrom ktorý nám urobí krásny chrumkavý vrch.
-
11
Pečieme priblížne 25 minút na 180 stupnov
-
12
Chvíľku počkáme nech vychladne aby sa nám pekne vyberalo:).....
preniesť to karamelové mliečko , ktoré dodá tomuto receptu asi výbornú chuť.Kto neskúsil doporučujem
varecha.pravda.sk/recepty/zemlovka-z-vianocky-s-pudingom-...