Foto: janet
Tieto šišky som robila 1x. Recept som dostala od kolegyne a je fakt super...doma chutilo.
porcií
Postup
-
1
Z kvasníc,trocha cukru a mlieka si urobíme kvások,ktorý necháme chvíľu odstáť.
- 2
Primiešame ostatné ingrediencie a vypracujeme vláčne cesto,ktoré necháme vykysnúť. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 2cm a vykrajujeme formičkou alebo pohárikom "šišky" ,ktoré necháme na doske nakysnúť.
- 3
Na horúcom oleji,ktorým nešetríme-šišky musia plávať,smažíme z oboch strán. Najprv pečieme jamkou na oleji a potom otočíme.
- 4
Necháme odkvapkať - ja ich ukladám bokom,na obrúsok . Do jamky dáme lekvár alebo tvaroh (tvaroh jemný,van.cukor,citr.kôra) a posypeme práškovým cukrom.
- 5
+ fazuľová polievka s údeným mäsom a obed je hotový.
- 6
Mne vyšlo 15kusov ale boli veľké. Dobrú chuť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu