Foto: elysa
Naše obľúbené piškótové cesto,starý recept na tvarohový krém a šumienková želatína.
porcie
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
100 g |
|
2 PL |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 čl |
|
1 PL |
|
Náplň: | |
2 dcl |
|
1 ks |
|
50 g |
|
20 g |
|
1 ks |
|
125 g |
|
250 g |
|
100 g |
|
|
|
Želatína: | |
400 ml |
|
1 ks |
|
100 g |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,žľtka vyšľaháme s cukrom a vodou dopenista.Do žľtkovej hmoty po častiach vmiešame múku rozmiešanú s PDP,pudingom a kakaom.Postupne primiešavame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na plech(25x35) vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.Z vychladnutého cesta dáme dolu papier a vrátime ho do plechu.
-
2
Na krém uvaríme kašu:mlieko uvaríme s cukrom,vanilkou,múkou a žľtkom na kašu,ktorú necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s práškovým cukrom,tvarohom a postupne pridávame uvarenú kašu.
-
3
Krém natrieme na piškótu,na krém uložíme scedené mandarínky a dáme do chladu.
-
4
Pripravíme si želatínu:kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 400 ml.Zo šťavy odlejeme trochu do hrnčeka,ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom a šumienkou-tá troška zašumí,ale prejde ju to...Vo zvyšnej šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme puding.Za občasného miešania necháme vychladnúť,keď je vlažný,natrieme ho na koláčik.Dáme vychladiť.
Diskusia k receptu