Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom

elysa - fotkaelysa, 2. februára 2013
Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom
Foto: elysa

Naše obľúbené piškótové cesto,starý recept na tvarohový krém a šumienková želatína.

4
porcie
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
100 g
2 PL
50 g
1 ks
1 čl
1 PL
Náplň:
2 dcl
1 ks
50 g
20 g
1 ks
125 g
250 g
100 g
Želatína:
400 ml
1 ks
100 g
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh,žľtka vyšľaháme s cukrom a vodou dopenista.Do žľtkovej hmoty po častiach vmiešame múku rozmiešanú s PDP,pudingom a kakaom.Postupne primiešavame sneh z bielkov.Cesto vylejeme na plech(25x35) vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre.Z vychladnutého cesta dáme dolu papier a vrátime ho do plechu.

    Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom - obrázok 1
  2. 2

    Na krém uvaríme kašu:mlieko uvaríme s cukrom,vanilkou,múkou a žľtkom na kašu,ktorú necháme vychladnúť.Maslo vymiešame s práškovým cukrom,tvarohom a postupne pridávame uvarenú kašu.

    Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom - obrázok 2
  3. 3

    Krém natrieme na piškótu,na krém uložíme scedené mandarínky a dáme do chladu.

    Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si želatínu:kompótovú šťavu dolejeme vodou do objemu 400 ml.Zo šťavy odlejeme trochu do hrnčeka,ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom a šumienkou-tá troška zašumí,ale prejde ju to...Vo zvyšnej šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme puding.Za občasného miešania necháme vychladnúť,keď je vlažný,natrieme ho na koláčik.Dáme vychladiť.

    Koláčik s tvarohovo-maslovým krémom - obrázok 4
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

denyany
odporúčam, moje deti ho zbožňujú, ovocie obmieňam a niekedy je aj bez
gordonko
skúsim páčí sa mi ,ale bez kakaa ...to kakao nemusím
elysa
@dogagador-Zo šťavy odlejeme trochu do hrnčeka,ostatnú dáme variť s kryštálovým cukrom a šumienkou-tá troška zašumí,ale prejde ju to...Vo zvyšnej šťave rozmiešame zlatý klas a uvaríme puding. Treba ju vysypať do šťavy s vodou a cukrom,tá šumienka to zafarbí a dochutí.
evanaaa
Jáj, niekto nečíta celý postup,xixi.....podobný koláčik som robila, no, podobný - miesto šumienky šiel džus, ale oba varianty sú dobré.