Foto: paploska
Tieto bagety mi vyrobila pekáreň, ale šikovné gazdinky si ľahko poradia aj bez nej. Sú dosť sladké, a teda vhodné na chutné ale kalorické Zobraziť celý popisTieto bagety mi vyrobila pekáreň, ale šikovné gazdinky si ľahko poradia aj bez nej. Sú dosť sladké, a teda vhodné na chutné ale kalorické raňajky.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
V prípade, že máte pekárničku (toto je recept z knihy pre moulinex pekárne) pridajte suroviny v tomto poradí: voda, hnedý cukor, droždie, 1 žĺtok a maslo. Na záver pridáme múku na kopček múky nasypeme soľ. Pri kysnutom ceste nesmieme zabudnúť na soľ, ak zabudnete - nebude jedlé. Soľ v pekárni, v prvom kroku, nesmie prísť do kontaktu s droždím :-). Zapla som pekáreň a funkciu bagety a vymiesila cesto :-)
-
2
Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozdelíme na 4 diely a formujeme bagetky. Bagetky potrieme žĺtkom a 4 ks dáme piecť. Postup opakujeme s druhým dielom cesta. Z tejto dávky budete mať 8 sýtych, malých bagiet. Dáme piecť do pekárne (pokračujeme v nastavenom programe.
-
3
Bagety môžete určite vyskúšať aj s klasickým kváskom v rúre. Pečte pri 200 st. Dobrú chuť.
= Soľ v pekárni v prvom kroku nesmie prísť do kontaktu so soľou. =
asi myslíš -droždie-...:-)