Viedenské mini bagety s hnedým cukrom

paploska - fotkapaploska, 3. februára 2013
Viedenské mini bagety s hnedým cukrom
Foto: paploska

Tieto bagety mi vyrobila pekáreň, ale šikovné gazdinky si ľahko poradia aj bez nej. Sú dosť sladké, a teda vhodné na chutné ale kalorické Zobraziť celý popisTieto bagety mi vyrobila pekáreň, ale šikovné gazdinky si ľahko poradia aj bez nej. Sú dosť sladké, a teda vhodné na chutné ale kalorické raňajky.

8
porcií
180 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

200 ml vlažná
65 g
115 g
450 g
1,5 čajovej lyžičky
2 ks




Postup

  1. 1

    V prípade, že máte pekárničku (toto je recept z knihy pre moulinex pekárne) pridajte suroviny v tomto poradí: voda, hnedý cukor, droždie, 1 žĺtok a maslo. Na záver pridáme múku na kopček múky nasypeme soľ. Pri kysnutom ceste nesmieme zabudnúť na soľ, ak zabudnete - nebude jedlé. Soľ v pekárni, v prvom kroku, nesmie prísť do kontaktu s droždím :-). Zapla som pekáreň a funkciu bagety a vymiesila cesto :-)

    Viedenské mini bagety s hnedým cukrom  - obrázok 1
  2. 2

    Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú časť rozdelíme na 4 diely a formujeme bagetky. Bagetky potrieme žĺtkom a 4 ks dáme piecť. Postup opakujeme s druhým dielom cesta. Z tejto dávky budete mať 8 sýtych, malých bagiet. Dáme piecť do pekárne (pokračujeme v nastavenom programe.

    Viedenské mini bagety s hnedým cukrom  - obrázok 2
  3. 3

    Bagety môžete určite vyskúšať aj s klasickým kváskom v rúre. Pečte pri 200 st. Dobrú chuť.

    Viedenské mini bagety s hnedým cukrom  - obrázok 3

Diskusia k receptu

radost
prosím-oprav si:
= Soľ v pekárni v prvom kroku nesmie prísť do kontaktu so soľou. =

asi myslíš -droždie-...:-)
tatranka
Krásne bagetky.Ja pekárničku nemám,tak len naďalej budem piecť svoje v rúre.
helca103
mne sa zapáčili aj tie tvoje formy,ale samozrejme aj bagetky sú vydarené
paploska
ďakujem za milé hodnotenia :-) a veľa šťastia pri pečení (ale aj pri inom)
ywett
tiež rada mordujem pekárničku a hlavne tie bagety rada pripravujem :-) Páči sa mi tvoj recept, bagety máš krásne :-)
ankha
velmi pekne :) mohla by si odfotit, ze ktoru muku si pouzila? :) dakujem
paploska
@ankha ďakujem :-) tieto bagetky sú z nemeckej hladkej špaldovej múky od kuchenmeister. Kúpiš ju v Tescu, nepomýliš si ju majú len hladkú bielu a celozrnú. Niekedy kúpim biomilu alebo bio alnatura v DM. Ale najlepšie je pečivo z tej nemeckej, najmä chlieb.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia