Foto: diabambulka
Pre fanúšikov hrnčekových receptov :-)
Suroviny
Cesto : | |
1 a 1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
z 1 citróna |
|
z 1 citróna |
|
1 - 2 PL (um) |
|
3 PL |
|
Kvások : | |
1/2 hrnčeka |
|
1 kocka |
|
1 čajová lyžička |
|
Postup
-
1
Do múky pridáme , vanilkový cukor, práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, rum/um, žĺtok, roztopené maslo a kvások. Vymiesime cesto, ktoré sa nelepí na verešku a necháme na teplom mieste vykysnúť. Vytvarujeme šišky a pomaly smažíme na väčšom množstve oleja z obidvoch strán.
-
2
Kvások : Do vlažného mlieka dáme 1 čajovú lyžičku cukru ( tá je na podporu kvasenia ) a rozdrobíme droždie. Necháme nakysnúť.
- 3
Dobrú chuť :-)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu