Foto: margaretka28
Neviem prečo sa tak volajú, recept mám od kamarátky, ale sú veľmi dobré.:-)
30 kusov
porcií
porcií
Postup
-
1
Z múky, vanilkového cukru, masla a vajca spracujeme cesto.
-
2
Orechy na plnku zmiešame s cukrom, vajcom, žltkom a vanilkovým cukrom.
-
3
Cesto rozvaľkáme, vykrojíme formičkou na pirohy, uložíme plnku.
-
4
Formičku zatvoríme, na túto činnosť som mala aj pomocníka:-)
-
5
Vyzerá to asi takto.
-
6
Uložíme na suchý plech a upečieme na 200 stupňoch, kým nezružovejú.
-
7
Hotové obalíme v práškovom cukre.
Ufonky vyzerajú dobre, plnka je variabilná (môže byť aj na slano napr. syr+ šunka, zemiaky+ bryndza no nie?). Ukladám do KK, máš to krásne pofotené, komentárik jasný, zrozumiteľný a vtipný. Vďaka za receptík.