„Pštrosie“ vajce preliate šafranovou penou
Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
55 minút
na 160 °C
na 160 °C
Postup
-
1
Bravčové pliecko zomelieme s polovicou cibule a cesnakom. Vypracujeme s mliekom, soľou, mletou červenou paprikou, rascou, korením a jedným surovým vajíčkom. Takto pripravenou zmesou obalíme vajíčka a zatočíme do kelového listu.
- 2
Na spodok vymasteného pekáča nakrájame na kocky druhú polovicu cibule a do tohto základu vložíme pripravené plnené listy. Pečieme 45 minút na 160 °C.
- 3
Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtok s vínom, troškou vody, soli a šafranu na penu, ktorou polejeme hotové prekrojené „pštrosie“ vajce.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu