„Pštrosie“ vajce preliate šafranovou penou

Martin Petrovský a Michal Johanides
kuchári Gazdovskej reštaurácie v Bytči, 17. februára 2013
„Pštrosie“ vajce preliate šafranovou penou
Foto: Ivan Majerský
4
porcie
30 minút
príprava
55 minút
na 160 °C

Suroviny

4 ks
600 g
100 ml
1 ks
1 ks
100 ml
4 ks
100 ml
1 ks väčšia
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové pliecko zomelieme s polovicou cibule a cesnakom. Vypracujeme s mliekom, soľou, mletou červenou paprikou, rascou, korením a jedným surovým vajíčkom. Takto pripravenou zmesou obalíme vajíčka a zatočíme do kelového listu.

  2. 2

    Na spodok vymasteného pekáča nakrájame na kocky druhú polovicu cibule a do tohto základu vložíme pripravené plnené listy. Pečieme 45 minút na 160 °C.

  3. 3

    Vo vodnom kúpeli rozšľaháme žĺtok s vínom, troškou vody, soli a šafranu na penu, ktorou polejeme hotové prekrojené „pštrosie“ vajce.

Diskusia k receptu

ethanel
Preco pstrosie vajce? Toto tu u nas volame Scotch egg alebo egg devil len sa obaluje v struhanke a vysmazi.
sisuk
aj mňa zaujal názov. Žeby to bolo veľkosťou? Najskôr som myslela, že farbou, ale pštrosie vajcia sú biele. A tieto sú zabalené v keli, zelené škrupiny vajec má emu...
sisuk
ale inak to môže byť fajn papaníčko. Robila som podobné, len som nebalila do kelu. A tá omáčka: mňam, mňam, mňam... vyskúšame aj takto
dodo46
na sekanú s vajcom je škoda dávať šafranovú omáčku