Foto: elixir
Ovocný koláč ku káve. Nedávno som si kúpila krásnu kuchársku knihu... tento recept je z nej, uvedený pod maďarskou kuchyňou, ako tradičný. Ak tu Zobraziť celý popisOvocný koláč ku káve. Nedávno som si kúpila krásnu kuchársku knihu... tento recept je z nej, uvedený pod maďarskou kuchyňou, ako tradičný. Ak tu už je od iného varecháča, ospravedlňujem sa. Zdal sa mi zaujímavý tým, že tam nejde žiadne kyprydlo, ani droždie. Koláčik som piekla v okrúhlej forme s priemerom 20 cm.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Spodné cesto: | |
200 g |
|
120 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
Náplň: | |
|
|
20 g (alebo viac) |
|
(na posypanie) |
|
(na posypanie) |
|
Piškótové cesto: | |
2 ks |
|
1 PL |
|
100 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Zmiešaním surovín vytvoríme spodné cesto.
-
2
Vtlačíme do formy a dáme na 15 minút zapiecť.
-
3
Po 15 minútach ho vyberieme a poukladáme naň zvolené ovocie... Ovocie posypeme cukrom a škoricou, potom pridáme vrstvu mandlí.
-
4
Piškótové cesto: Tu treba väčšie vajíčka, ak doma máte menšie, uberte 25g múky.
Žĺtky vyšľaháme s vodou a polovicou cukru. Druhú polovicu cukru a bielka zmiešame a vyšľaháme z nich sneh. -
5
Potom sneh a žĺtkovú zmes zmiešame s múkou, hotovým cestom polejeme koláčik a dáme piecť.
-
6
Hotový koláč.
-
7
Dobrú chuť. :)
Diskusia k receptu