Hanácke koláče od Tatranky z Varechy fotorecept
Foto: jawadea
Koláčiky majú neskutočný úspech. Vždy keď ich narobím a nejaké ostanú po vychladnutí ich hneď zamrazím a tým ostane vždy nejaký na mlsnutie. Ďakujem Zobraziť celý popisKoláčiky majú neskutočný úspech. Vždy keď ich narobím a nejaké ostanú po vychladnutí ich hneď zamrazím a tým ostane vždy nejaký na mlsnutie. Ďakujem za takúto dobrotu Tatranke z Varechy.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
750 g |
|
400 ml |
|
2 ČL |
|
40 g |
|
180 g |
|
100 g |
|
3 ks |
|
1 ks |
|
1 ČL |
|
|
|
Tvarohová plnka: | |
375 g |
|
150 g |
|
150 g |
|
1,5 ČL |
|
1,5 bal. |
|
75 g |
|
Mrvenička: | |
75 g |
|
75 g |
|
115 g |
|
Lekvár: | |
440 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Z droždia, mlieka, cukru a trochu múky si pripravíme kvások. Necháme vykysnúť. Kvások pridáme do preosiatej múky, kde máme aj ostatné ingrediencie.
-
2
Cesto dobre vypracujeme. Musí sa odlepovať od misy alebo ruky.
-
3
Cesto necháme vykysnúť na teplom mieste.
-
4
Keď máme cesto vykysnuté, vyvaľkáme ho a okrúhlou formičkou (pohárom) vykrajujeme kolieska.
-
5
Kolieska naplníme tvarohovou plnkou.
-
6
Kolieska uzavrieme, vytvoríme buchtičky. Poukladáme na vymastený plech. Necháme nakysnúť.
-
7
Do buchtičiek malým dnom pohárika vytlačíme jamky.
-
8
Okraj buchtičiek potrieme žĺtkom. Do jamiek, vložíme tuhší lekvár, ja používam slivkový.
-
9
Posypeme mrveničkou, ktorú sme si pripravili zmiešaním ingrediencií na hrudkovitú hmotu.
-
10
Dáme piecť pri teplote 180°C
-
11
Robené tak trochu na behu ráno o pol šiestej do batoha pre dcéru :-) :-)
@jawadea dnes som sa vrátila k tomúto receptu hanácke koláče. Prečítala som si ešte ráz celú diskusiu k mojim koláčikom.Bola ešte dlho mojou nočnou morou,hneď na začiatku pôsobenia na Vareche.Ono totiž to bol prvý recept,ktorý som tu uviedla.
Vlastne som chcela dať taký recept,s ktorým by varecháči boli spokojní.A my sme tieto koláčiky milovali.
Predpokladám,ak spomínaš @jericu že ty si tá nechtová dizajnérka,ktorú zase spomínala ona vo svojom príspevku.
No a ja ti ďakujem za tvoju pochvalu.
Dnes som na Vareche ako rybka v bystrinke.Na recepty nových varecháčov sa pozerám s porozumením a viem,čo asi prežívajú pri prvých krokoch na týchto stránkach.Chcem ich len povzbudiť a zaželať im výdrž a dobré recepty.
Aj tebe želám na Vareche veľa dobrých a chutných receptov.nech sa ti darí.
Ja do kazdej tvaroh.plnky davam zltok, aby tvaroh nevytiekol.
Posypku prilepsim zomletymi ovsennymi vlockami. Ukladam do KK.