Foto: akeber
U nás veľmi obľúbené , vhodné na akúkoľvek oslavu .
porcií
Suroviny
Cesto: | |
400 g |
|
4 PL |
|
8 PL |
|
400 g |
|
1 ČL |
|
8 ks |
|
Krém: | |
2 bal. |
|
400 ml |
|
1 ks |
|
10 g |
|
250 g |
|
Na zdobenie: | |
1 ks |
|
200 g |
|
|
|
1 bal. |
|
200 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky vymiešame s cukrom . Postupne pridáme ohriate mlieko , olej múku a sódu bikarbónu .
-
2
Bielka vyšľaháme do tuha . Zľahka vmiešame vareškou sneh do žĺtok .
-
3
Cesto vylejeme na plech ( na ktorom už máme papier na pečenie ) a upečieme vo vopred vyhriatej rúre na 170 C . Necháme vychladnúť . Pomocou pohárika vykrajujeme kolieska . Kolieska prekrojíme .
-
4
Krém : V mlieku rozmiešame dva zlaté klasy a žĺtok , uvaríme kašu . Necháme vychladnúť . Stiahneme kožku . Maslo rozmixujeme a po lyžičkách pridávame puding ( mali by mať rovnakú teplotu aby sa nám krém nesekol ) . Kolieska natrieme krémom , zlepíme a natrieme aj dookola krém . Obalíme v mletých orechoch .
-
5
Urobíme si karamelový krém na zdobenie . Karamel vymiešame spolu z maslom . A zdobíme povrch tortičiek dookola a dáme trošku krému aj do stredu . Potom poukladáme ovocie ja som použila zavárané mandarinky a černice . Nakoniec ešte polejeme želatinou .
-
6
Dobrú chuť !
Diskusia k receptu