Recepty, kde je voda
Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....
Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....
Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....
Tekvicový chlebík bez lepku
Upiecť dobrý a výživný bezlepkový chlebík dá častokrát zabrať aj skúseným celiatikom. Preto vám dnes prinášame nový recept
na tekvicový chlebík bez lepku....
Jablkovo-škoricová torta
Na cesto si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, prilejeme roztopené maslo, prešľaháme, prisypeme...
Punčové rezy
Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.
Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo
Fantasticky chutné slané pečivo, ktoré si veľmi ľahko pripravíte aj vy doma. Výborné je na raňajky, na
desiatu, alebo aj k polievke na obed....
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
Domáce makové mlieko
Výbornou náhradou klasického mliečneho nápoja je domáce mlieko pripravené z maku. Chutí príjemne, krémovo a...
Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako
na prípravu tak aj suroviny. Len čas je
trochu dlhší...
Hroznové želé
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na...
Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...
Nepečený kakaový zákusok
Sušienky rozdrvíme na menšie kúsky.
Do hrnca nasypeme cukor, pridáme kakao, vodu a premiešame....
Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka
Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.
Rýchle bezlepkové rezance
Pred dvoma mesiacmi členovi našej
rodiny diagnostikovali celiakiu a mne
sa prevrátil život tak trochu naruby...
Bezlepkové viedenské rezy
Korpus:
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny, postupne pridávame...
Gaštanové rezy
K jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom a šľahačkou v týchto chutných rezoch....
Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...
Omáčka zo slaného karamelu
Príprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad....
Jablkový koláč – Apple pie
Koláčik z dvoch vrstiev cesta a jablkovej náplne. Vrchné cesto môže byť kladené vcelku alebo ako jednotlivé
pásiky do tvaru mriežky....
Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası)
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu!...
Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej
ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
Bezlepkový karamelovo-škoricový cheesecake
Karamelová omáčka: Vodu s cukrom dáme variť na najvyššiu teplotu. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu...
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú
robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac
nám chutí táto bravčová verzia....
Mäsové guľôčky v hubovej omáčke
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup....
Kváskový ražný chlebík
Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....
Loukoumades
Loukoumades boli slávnostným jedlom, ktoré sa kedysi podávalo na gréckom ostrove Zakynthos aj na rodinných oslavách namiesto torty....
Pomarančový koláč (Portokalo pita)
Aromatické pomaranče, spolu s pravým gréckym jogurtom a tenkými plátkami filo cesta tvoria základ tohto vynikajúceho koláča....
Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....
Tekvicový chlebík bez lepku
Upiecť dobrý a výživný bezlepkový chlebík dá častokrát zabrať aj skúseným celiatikom. Preto vám dnes prinášame nový recept na tekvicový chlebík bez lepku....
Jablkovo-škoricová torta
Na cesto si vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, prilejeme roztopené maslo, prešľaháme, prisypeme...
Punčové rezy
Nesmrteľné punčové rezy. Podľa nášho podrobného fotopostupu sa vám určite podaria.
Výborné cesnakovo-syrové kysnuté pečivo
Fantasticky chutné slané pečivo, ktoré si veľmi ľahko pripravíte aj vy doma. Výborné je na raňajky, na desiatu, alebo aj k polievke na obed....
Výborné jedlo zo slezu nebadaného
Málokto vie, že niektoré liečivé rastlinky sa môžu v kuchyni využívať ako zelenina. K takýmto patrí aj slez...
Chrumkavé šišky z odpaľovaného cesta
K týmto výborným šiškám z odpaľovaného cesta sa výborne hodí citrónový krém s kyslou smotanou.
Domáce makové mlieko
Výbornou náhradou klasického mliečneho nápoja je domáce mlieko pripravené z maku. Chutí príjemne, krémovo a...
Hovädzie dusené v masle
Jednoduchý a nenáročný recept ako na prípravu tak aj suroviny. Len čas je trochu dlhší...
Hroznové želé
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na...
Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...
Nepečený kakaový zákusok
Sušienky rozdrvíme na menšie kúsky. Do hrnca nasypeme cukor, pridáme kakao, vodu a premiešame....
Karamelový maxiveterník podľa kaviarne Bábovka
Vyskúšajte maxiverziu obľúbeného karamelového veterníka.
Rýchle bezlepkové rezance
Pred dvoma mesiacmi členovi našej rodiny diagnostikovali celiakiu a mne sa prevrátil život tak trochu naruby...
Bezlepkové viedenské rezy
Korpus: Bielky vyšľaháme na tuhý sneh. Osobitne vyšľaháme žĺtky s cukrom do svetlej peny, postupne pridávame...
Gaštanové rezy
K jeseni neodmysliteľne patria gaštany, či už tie v parku alebo jedlé. Tie jedlé sa v podobe gaštanového pyré snúbia s jemným kakaovým korpusom a šľahačkou v týchto chutných rezoch....
Tradičná ťahaná štrúdľa s jablkami a so škoricou
Pustite sa spolu s naším podrobným obrázkovým postupom do prípravy výbornej ťahanej štrúdle. Naplníme ju šťavnatými...
Omáčka zo slaného karamelu
Príprava omáčky zo slaného karamelu si vyžaduje trocha zručnosti, absolútne dodržanie receptu a dobrý odhad....
Jablkový koláč – Apple pie
Koláčik z dvoch vrstiev cesta a jablkovej náplne. Vrchné cesto môže byť kladené vcelku alebo ako jednotlivé pásiky do tvaru mriežky....
Silná hovädzia polievka s cesnakom (Tirit çorbası)
Fantastická polievka, ktorá chutí najlepšie dobre horúca a štipľavá. Stačí len chlieb alebo pečivo a máte na stole obed či večeru pre celú rodinu!...
Huby v hubovom vývare
Nic, než očištěné, houby, vodu, sůl a sklenice, nejsou třeba. Přesto si uděláte super zavařené houby, připravené ihned k použití....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Restovaná ryža Chaufa
Arroz chaufa alebo restovaná ryža chaufa je tradičný peruánsky pokrm. Je to jednouché a chutné jedlo pozostávajúce z praženej ryže so zeleninou, vajcami a kuracím mäsom....
Bezlepkový karamelovo-škoricový cheesecake
Karamelová omáčka: Vodu s cukrom dáme variť na najvyššiu teplotu. Keď cukor začne karamelizovať, teplotu...
Šťavnaté obrátené rezne z bravčového mäsa
Štandardne sa vraj obrátené rezne majú robiť z hovädziny. Skúšala som, ale viac nám chutí táto bravčová verzia....
Mäsové guľôčky v hubovej omáčke
Kým sú huby. Našla som na nete. Ja som ale trochu zmenila suroviny aj postup....
Kváskový ražný chlebík
Najprv si spravíme štartér, na ktorý budeme potrebovať: materský kvások, vlažnú vodu a múku...
Recyklované makrónky s vôňou ruží
Och tá vôňa. Ešte som mala zvyšok nevydarených makrónkových škrupiniek, tak som znovu urobila ich recykláciu....