Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom
30 minút
príprava
príprava
10 minút
na 250 °C
na 250 °C
Postup
-
1
Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.
- 2
V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli. Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.
- 3
Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a na plech vystlaný papierom cesto nanášajte do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).
- 4
Krém: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.
- 5
Upečené vychladnuté venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.
Tiež venčeky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu