Tvarohové venčeky
Tvarohové venčeky

Venčeky z odpaľovaného cesta s tvarohovým krémom

lavutara - bez fotkylavutara, 23. decembra 2023
30 minút
príprava
10 minút
na 250 °C

Suroviny

Odpaľované cesto:
150 g
150 ml
150 g
3 ks
1/4 ČL
Tvarohový krém:
250 ml
170 g
50-100 g




Postup

  1. 1

    Cesto: Do vody v hrnci pridajte maslo a nechajte ho na plameni rozpustiť. Pridajte múku a za stáleho miešania vypracujte jednotné cesto.

  2. 2

    V miske rozmiešajte vajíčka so štipkou soli. Ešte teplé cesto začnite šľahať a postupne, po malých častiach pridávajte vajíčka. Vyšľahajte, kým nezískate krémovú konzistenciu.

  3. 3

    Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zdobiacou špičkou a na plech vystlaný papierom cesto nanášajte do tvaru venčeka. Rúru nastavte na teplotu 250 stupňov a pečte 10 minút (treba sledovať).

  4. 4

    Krém: Na krém stačí vyšľahať smotanu s tvarohom a cukrom.

  5. 5

    Upečené vychladnuté venčeky rozkrojte, naplňte krémom a sú pripravené na podávanie.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia