Slané tyčinky
Slané tyčinky

Bezlepkové slaninové tyčinky

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 27. decembra 2023. Komerčný recept.

Skvelá pochúťka na Silvestra alebo len tak k filmu.

30
porcií
90 minút
príprava
13-14 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
100 ml
1/2 kocky
1 KL
320 g
170 ml
1 KL
1 PL
Na podsypanie:
Na naplnenie:
 (plátky)
Na potretie:
Na posypanie:
 nastrúhaný




Postup

  1. 1

    Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.

  2. 2

    Do kuchynského robota vložíme Bread mix white, soľ, vodu, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré približne hodinu necháme prikryté na teplom mieste nakysnúť.

  3. 3

    Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme na pásy široké asi 3 cm. Jemne potrieme kečupom, položíme plátok slaniny a stočíme.

  4. 4

    Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.

  5. 5

    Pred pečením potrieme tyčinky rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10 minút, následne posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme 3-4 minúty.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia