Bezlepkové slaninové tyčinky
Foto: potravinarskavyrobaliana
Skvelá pochúťka na Silvestra alebo len tak k filmu.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
Cesto: | |
100 ml |
|
1/2 kocky |
|
1 KL |
|
320 g |
|
170 ml |
|
1 KL |
|
1 PL |
|
Na podsypanie: | |
|
|
Na naplnenie: | |
|
|
(plátky) |
|
Na potretie: | |
|
|
Na posypanie: | |
nastrúhaný |
|
Postup
-
1
Zo 100 ml vlažného mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10 minút vzísť.
- 2
Do kuchynského robota vložíme Bread mix white, soľ, vodu, olej a pripravený kvások. Vypracujeme cesto, ktoré približne hodinu necháme prikryté na teplom mieste nakysnúť.
- 3
Na pomúčenej pracovnej doske cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika a rozrežeme na pásy široké asi 3 cm. Jemne potrieme kečupom, položíme plátok slaniny a stočíme.
- 4
Tyčinky ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme 10 minút podkysnúť.
- 5
Pred pečením potrieme tyčinky rozšľahaným vajíčkom a pečieme na 200°C 10 minút, následne posypeme nastrúhaným syrom a dopečieme 3-4 minúty.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu