Metrový koláč s punčovým krémom
Tento recept som našla v knihe Zákusky a iné sladkosti (1500 receptov) od autorky Péter Jánosné.
Zdroj: Zákusky a iné sladkosti (1500 receptov) od autorky Péter Jánosné
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
250 g |
|
1,5 dl |
|
1,5 dl teplá |
|
250 g |
|
3/4 bal. |
|
4 Pl |
|
Krém: | |
250 g |
|
150 g |
|
4 PL |
|
2 bal. (v prášku) |
|
500 ml |
|
Navrch: | |
|
Postup
-
1
Práškový cukor vymiešame s vaječnými žĺtkami. Pridáme rastlinný olej a teplú vodu, múku, prášok do pečiva a tuhý sneh vyšľahaný z vaječných bielkov. Cesto rozdelíme na polovice, jednu polovicu prifarbíme kakaom. Upečieme v dvoch formách na srnčí chrbát. Formy vymastíme a vysypeme hrubou múkou a korpusy pečieme pri 180 °C cca 40 minút. Vyklopíme a necháme vychladnúť.
- 2
Punčové pudingy uvaríme s mliekom. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a spojíme s vychladnutým pudingom, pridáme rum.
- 3
Vychladnuté korpusy nakrájame podľa zárezov z formy a po jednom natierame punčovým krémom, striedavo prikladáme k sebe svetlé a kakaové plátky, kým nespotrebujeme všetky. Zvyšným krémom potrieme celý koláč a dáme do chladničky. Chladený koláč polejeme čokoládovou polevou. Krájame šikmým rezom.
Tiež metrový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu