Domáci sendvič
Domáci sendvič

Domáci sendvič

tejaja - bez fotkytejaja, 8. januára 2024
Domáci sendvič
Foto: tejaja

Potrebujete pohostenie pre návštevu, na oslavu? Prekvapte svoju rodinku alebo hostí doma pečeným vláčnym sendvičom, z ktorého vykúzlite chutné a krásne obložené chlebíčky.

2 ks
porcie
30 (+kysnutie) minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
250 ml teplé (nie horúce)
2 KL
20 g
50 g rozpustené
1 KL
Na potretie:
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny dáme do misy a spracujeme dôkladne na hladké cesto. Najlepšie je nechať to vymiesiť v robote.

  2. 2

    Cesto zakryjeme utierkou a necháme 45 minút kysnúť.

  3. 3

    Potom cesto rozdelíme na polovice a každú polovicu vyvaľkáme na obdĺžnik hrubý cca 1 cm. Zrolujeme a konce zapracujeme, aby neboli "otvorené" ako roláda. Vytvoríme tak 2 sendviče.

  4. 4

    Sendviče premiestnime na papierom vystlaný plech a necháme 60 minút kysnúť.

  5. 5

    Potom sendviče potrieme vajíčkom rozšľahaným s 1 lyžicou vody.

  6. 6

    Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C 30-35 minút, podľa toho, aký tmavý chceme sendvič mať. Vyberieme z rúry a necháme na mriežke (aby sa nezaparili) úplne vychladnúť. Až potom krájame na plátky a obkladáme a zdobíme podľa chuti.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia