Orechový zákusok
Orechový zákusok

Bezlepkový karamelovo-orechový zákusok

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 15. decembra 2023. Komerčný recept.

Orechové zákusky sú obľúbené pri akejkoľvek rodinnej oslave či sviatkoch. Jemné orechové cesto s karamelovou plnkou a orieškovou posýpkou je orechové nebíčko v papuľke.

54
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
4 PL
4 PL mleté
6 PL
5 ks
2 PL
2 PL vlažná
 štipka
Plnka:
300 ml
250 g
160 g
Na potretie cesta:
Na posypanie:
 mleté




Postup

  1. 1

    Vaječné bielky so štipkou soli vymiešame do peny. Následne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej. Jemne vareškou vmiešame Cake mix Liana a mleté orechy.

  2. 2

    Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.

  3. 3

    Rastlinnú šľahačku s mascarpone vyšľaháme do tuha. Pridáme karamelové kondenzované mlieko (Salko) a prešľaháme.

  4. 4

    Orechové cesto natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, rozotrieme pripravenú plnku a vrch posypeme mletými orechmi. Zákusok necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia