Bezlepkový karamelovo-orechový zákusok
Foto: potravinarskavyrobaliana
Orechové zákusky sú obľúbené pri akejkoľvek rodinnej oslave či sviatkoch. Jemné orechové cesto s karamelovou plnkou a orieškovou posýpkou je orechové nebíčko v papuľke.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
4 PL |
|
4 PL mleté |
|
6 PL |
|
5 ks |
|
2 PL |
|
2 PL vlažná |
|
štipka |
|
Plnka: | |
300 ml |
|
250 g |
|
160 g |
|
Na potretie cesta: | |
|
|
Na posypanie: | |
mleté |
|
Postup
-
1
Vaječné bielky so štipkou soli vymiešame do peny. Následne pridáme cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Po jednom zašľaháme žĺtky, vodu, olej. Jemne vareškou vmiešame Cake mix Liana a mleté orechy.
- 2
Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C cca 20 minút.
- 3
Rastlinnú šľahačku s mascarpone vyšľaháme do tuha. Pridáme karamelové kondenzované mlieko (Salko) a prešľaháme.
- 4
Orechové cesto natrieme čokoládovo-orieškovým krémom, rozotrieme pripravenú plnku a vrch posypeme mletými orechmi. Zákusok necháme stuhnúť.
Tiež orechový zákusok:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu