Šošovicový prívarok
Šošovicový prívarok

Šošovicový prívarok videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 5. januára 2024

Toto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo. Je to proste Zobraziť celý popisToto jedlo je jedno z mojich obľúbených zo slovenskej kuchyne. Zakaždým keď ho uvarím, si tým pripomeniem svoje detstvo. Je to proste veľmi jednoduché a chutné teplé jedlo, ktoré vás zasýti.
Zdroj: Recept z môjho blogu cesminazuenal.blogspot.com

5
porcií
30-35 minút
tepelná úprava
Šošovicový prívarok (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

250 g
1 l
300 ml
2 ks
3 ks
8 zrnká
1 KL
2 PL




Postup

  1. 1

    Šošovicu si už vopred namočíme na 2 hodiny, aby trocha napučala a aby sa rýchlejšie uvarila. Ďalej si pripravíme aj všetko ostatné, čo budeme potrebovať.

  2. 2

    Na troche oleja dáme zosklovatiť na drobno pokrájanú cibuľu. Potom pridáme šošovicu, zalejeme 1 litrom vody, pridáme bobkové listy, korenie, mletú rascu a soľ podľa potreby. Necháme variť, kým šošovica celkom nezmäkne. Kľudne môžete nechať variť až kým sa niektorá šošovica začne už rozvárať.

  3. 3

    Z múky a mlieka si spravíme zátrepku, ktorú následne vylejeme do prívarku. Celé necháme pomaly spolu povariť cca 15 minút. Podľa potreby ešte dosolíme. A nakoniec už len dochutíme troškou citrónovej šťavy alebo octom. Ja dávam väčšinou citrón, s tým mi chutí viac.

  4. 4

    Ku prívarku si môžete upiecť volské oko, párok alebo napríklad fašírku :-) Každý podľa chuti. Prajem dobrú chuť !

    Šošovicový prívarok (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

zahra
Oh detstvo.:))) My nerobime zatrepku, ale zaprazku a pridavame kyslu smotanu (30%) Ale kazda domacnost iny recept. U nas sa mnohi divia, ze robime kelovy (so zaprazkou) a rovno s kocockami zemiakov, ale u nas sa vari taky.:)))
cesminaz
@zahra (5.1.2024 17:18)

Mama občas pridá aj smotanu na varenie do šošovicového prívarku, ale ja nezvyknem, podla mňa to nieje nutné :-) No ale čo sa týka kelového prívarku, tak ti musím povedať že ho robí mama tak isto ako ty vravíš. Ten robí so zápražkou, ale aj s červenou paprikou a aj kocky zemiakov tam nakrája :-)
evanaaa
Práve minulý týždeň sme šošovicu jedli tri dni......tiež nerobím zápražku, ale zátrepku robím zmiešaním várovej a šľahačkovej smotany večer pred varením, ona pekne zhustne, mlieko je pre mňa slabé. Nedávam rascu, ale trochu osladím, aby sa chute vyrovnali. No, ako píšu predo mnou, každý má svoj recept.
eva9
Áno milá Cesmina aj mne pripomína tento recept detstvo.Pripravujem presne takto, iba nedávam kmín, ale cesnak. A tiež s volskym okom😊. Ako som už raz spomenula Cezminine recepty mi pripomínajú kuchyňu mojej babky. Kuracie prsia robím už iba podľa vasho receptu sú skvelé. Pekný deň Cesminka aj všetkým varechacom😊
cesminaz
Dakujem vám krásne za nahliadnutie a vaše komentíky🧡 Želám všetkým príjemný deň!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia