Slané košíčky s cviklovou plnkou
mesačník Varecha, 4. januára 2024
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
330 g |
|
190 g |
|
70 ml studená |
|
štipka |
|
Plnka: | |
3 PL |
|
3 ks |
|
3 ks (uvarená) |
|
1 PL |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
150 ml |
|
|
|
|
|
50 g |
|
Postup
-
1
Na cesto zmiešame múku so soľou, pridáme na kocky nakrájané maslo, studenú vodu a ručne vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, okrúhlou formičkou vykrojíme kruhy s priemerom asi 10 cm a preložíme ich do kúskami papiera na pečenie vystlaného plechu na mafiny.
- 2
Na plnku na panvici rozpálime olej, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú červenú repu a spolu za stáleho miešanie opekáme. Pridáme trstinový cukor, balzamikový ocot a premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Náplň rozdelíme košíčkov z cesta. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčko, ochutili soľou a mletým čiernym korením. Na povrch rozdelíme na kocky nakrájané tofu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.
Tiež košíčky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu