Cviklové košíčky
Cviklové košíčky

Slané košíčky s cviklovou plnkou

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 4. januára 2024
Slané košíčky s cviklovou plnkou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Vychutnajte si tieto jednoduché a trendové chuťovky.

12 ks
porcií
30 (+ chladenie) minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
330 g
190 g
70 ml studená
 štipka
Plnka:
3 PL
3 ks
3 ks (uvarená)
1 PL
3 PL
1 ks
150 ml
50 g




Postup

  1. 1

    Na cesto zmiešame múku so soľou, pridáme na kocky nakrájané maslo, studenú vodu a ručne vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske vyvaľkáme plát, okrúhlou formičkou vykrojíme kruhy s priemerom asi 10 cm a preložíme ich do kúskami papiera na pečenie vystlaného plechu na mafiny.

  2. 2

    Na plnku na panvici rozpálime olej, pridáme na kolieska nakrájanú cibuľu a chvíľu restujeme. Pridáme na hrubom strúhadle nastrúhanú červenú repu a spolu za stáleho miešanie opekáme. Pridáme trstinový cukor, balzamikový ocot a premiešame. Odstavíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Náplň rozdelíme košíčkov z cesta. Zalejeme smotanou, v ktorej sme rozšľahali vajíčko, ochutili soľou a mletým čiernym korením. Na povrch rozdelíme na kocky nakrájané tofu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 35 minút.

Diskusia k receptu