Vňať

Recepty, kde je vňať

prazdny

Zeleninové rizoto

Hlavné jedlá

Očistenú a pokrájanú zeleninu udusíme na masti, posolíme a pridáme karfi ol rozobratý na drobné ružičky...

prazdny

Špargľa s holandskou omáčkou a petržlenovými zemiakmi

Hlavné jedlá

Špargľu ošúpeme škrabkou na zemiaky a uvaríme v jemne osladenej vode. Medzitým si postavíme variť zemiaky....

prazdny

Kaleráby plnené mäsom a šampiňónmi

Bravčové mäso

Kaleráby očistíme a zrežeme z nich vršky. Vnútro vyberieme, osolíme, podlejeme vodou a prikryté...

prazdny

Bravčová panenka s jarnou zeleninou

Bravčové mäso

Očistenú mrkvu nakrájame na kolieska a kaleráb na stĺpiky. Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na...

prazdny

Špenátová polievka

Polievky

Špenát umyjeme a nakrájame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno. Nadrobno posekáme aj petržlenovú vňať a slnečnicu....

prazdny

Jarná bylinková polievka

Polievky

Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku.

prazdny

Jarná polievka s krupicovými haluškami

Polievky

Karfiol rozoberieme na ružičky. Kaleráb očistíme a pokrájame na kocky. Mrkvu očistíme, časť pokrájame...

prazdny

Krevety na grile s grilovaným baklažánom

Hlavné jedlá

Baklažán nakrájame na pásiky, osolíme a necháme cca 5 minút stáť.

prazdny

Cotoletta alla Bolognese

Bravčové mäso

Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

prazdny

Hovädzia polievka na taliansky spôsob

Hovädzie mäso

Mäso pokrájame na kocky, vložíme do studenej vody, osolíme a varíme 30–40 minút

prazdny

Imam bayildi – plnené baklažány

Bezmäsité jedlá

Stredne veľké baklažány umyjeme a osušíme, ale ich nelúpeme.

prazdny

Paprika plnená syrom

Bezmäsité jedlá

Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

prazdny

Bulharská kapusta

Kuracie mäso

Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a paradajky olúpeme. Potom ich nakrájame na kocky, cesnak na plátky a cibuľu...

prazdny

Pravý bulharský šopský šalát

Bezmäsité jedlá

Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

prazdny

Paella s morskými plodmi

Hlavné jedlá

Cibuľu a cesnak olúpeme a najemno nasekáme. Slávky a ráčiky očistíme.

prazdny

Stomna kebab

Hlavné jedlá

Mäso (buď teľacie, alebo jahňacie)nakrájame na malé kúsky, premiešame s cibuľou, petržlenovou vňaťou, saturejkou, mätou,...

prazdny

Avgolemono polievka

Kuracie mäso

Kurča, alebo sliepku umyjeme, cibuľu nakrájame na kolieska a opražíme.

prazdny

Čevapčiči

Hovädzie mäso

Mäso pomelieme a cesnak prelisujeme. Všetky prísady dáme do veľkej misy a mäso s korením dobre premiešame.

prazdny

Mušle v omáčke – buzara

Hlavné jedlá

Mušle očistíme a opláchneme, vložíme do horúceho oleja a dobre ich premiešame. Keď sa otvoria, pridáme cesnak a...

prazdny

Rezance s hubami

Bezmäsité jedlá

Huby nakrájame na tenké plátky, cibuľu, cesnak a petržlenovú vňať nakrájame nadrobno.

prazdny

Kurča so zelenou omáčkou

Kuracie mäso

Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a...

prazdny

Opekaný zubáč s teplým šalátom

Hlavné jedlá

Varí: šéfkuchár Wellneshotela**** Patince Norbert Hegedüs

prazdny

Spišské zemiaky

Bezmäsité jedlá

Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku....

prazdny

Pstruh po slovensky

Hlavné jedlá

Vypitvané pstruhy bez šupín rozmrazíme a umyjeme. Osolíme ich, okoreníme a posypeme rascou zvnútra i zvonka.

prazdny

Kuracie kúsky na hríboch

Kuracie mäso

Očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme dozlata na rozpálenom oleji, pridáme na kúsky pokrájané kuracie prsia, osolíme a okoreníme....

prazdny

Kurča po gazdovsky

Kuracie mäso

Umyté kurča zvonku i zvnútra osolíme. Olúpané zemiaky postrúhame do misky, kde ich zmiešame s pretlačeným cesnakom, majoránom, ...

prazdny

Plnená hovädzia sviečkovica

Hovädzie mäso

Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou...

prazdny

Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Bravčové mäso

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

prazdny

Dusené huby s paradajkami

Hlavné jedlá

Čerstvé huby očistíme, nakrájame na hrubšie plátky a opražíme v rozpálenom oleji.

prazdny

Dubákový tanier z Bordeaux

Hlavné jedlá

Dubáky očistíme, poutierame, ale neumývame. V hrnci zohrejeme trošku oleja, pridáme dubáky, ...

prazdny

Gazdovský hubový guláš

Hlavné jedlá

Očistené šampiňóny (huby) pokrájame na väčšie kúsky. Na masti opražíme dozlatista cibuľku a pridáme k nej...

prazdny

Dusené huby so syrom

Hlavné jedlá

Na miske z varného skla rozohrejeme tuk, pridáme huby pokrájané na hrubšie plátky, osolíme a...

prazdny

Dusené huby na cibuli

Hlavné jedlá

Za fotku ďakujeme @michsamant :-D

prazdny

Huby pečené na grile

Hlavné jedlá

Stredne veľké klobúčiky húb očistíme. Potom ich dáme do hrnca vedľa seba, prelejeme rozpusteným maslom a...

prazdny

Pečené huby na kyslej smotane

Hlavné jedlá

Huby očistíme a nakrájame na tenké plátky. V panvici s vyšším okrajom rozohrejeme maslo, opražíme na...

prazdny

Šalát z peniazovky

Šaláty

Peniazovky očistíme, opláchneme a nakrájame na plátky. Vo vývare z bujónu ich povaríme 5 minút....