Špenátová polievka

redakcia - fotkaredakcia, 3. septembra 2009

Suroviny

1 kg
1 ks
1 zväzok
25 g
1/2 PL
0,5 l
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Špenát umyjeme a nakrájame nahrubo. Cibuľu nakrájame najemno. Nadrobno posekáme aj petržlenovú vňať a slnečnicu.

  2. 2

    Cibuľu zľahka opražíme na oleji, prilejeme vývar a prevaríme asi minútu. Primiešame špenát, smotanu a znovu prudko prevaríme.

  3. 3

    Ochutíme šťavou z citróna, soľou, korením a koriandrom. Podávame posypané zmesou slnečnice a petržlenovej vňate.

  4. 4

    Slnečnicu môžeme zľahka opražiť nasucho na panvici.

Diskusia k receptu


Jeden komentár