Lahodný šunkový nákyp k mäsu

redakcia - fotkaredakcia, 4. augusta 2009
Lahodný šunkový nákyp k mäsu

Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

10 - 12 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
1 ks
1
3
štipka




Postup

  1. 1

    Šunku nakrájame nadrobno a spolu s nakrájanou cibuľkou orestujeme na troške oleja. Potom zmes môžeme rozmixovať na jemnejšie a necháme dobre vychladnúť.

  2. 2

    Vajce a tri žĺtky vyšľaháme do peny, osolíme, pridáme hladkú múku, kypriaci prášok, rozmixovanú šunkovú zmes a posekanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie muffinov.

  4. 4

    Nákyp možno ochutiť aj strúhaným parmezánom, chrenom alebo nasekanými bylinkami. Ingrediencie len primiešame do cesta. Podľa možností používame radšej vňať petržlenu listového, pretože má lepšiu chuť ako petržlen kučeravý. Kučeravý je vhodný najmä na zdobenie jedál.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia