Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro
na 170 °C
Postup
-
1
Šunku nakrájame nadrobno a spolu s nakrájanou cibuľkou orestujeme na troške oleja. Potom zmes môžeme rozmixovať na jemnejšie a necháme dobre vychladnúť.
- 2
Vajce a tri žĺtky vyšľaháme do peny, osolíme, pridáme hladkú múku, kypriaci prášok, rozmixovanú šunkovú zmes a posekanú petržlenovú vňať.
- 3
Cesto nalejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy na pečenie muffinov.
- 4
Nákyp možno ochutiť aj strúhaným parmezánom, chrenom alebo nasekanými bylinkami. Ingrediencie len primiešame do cesta. Podľa možností používame radšej vňať petržlenu listového, pretože má lepšiu chuť ako petržlen kučeravý. Kučeravý je vhodný najmä na zdobenie jedál.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu