porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme citrónovú kôru, čierne korenie, koriander, rascu, krevetový pretlak, klinčeky, bobkový list, soľ, olej a všetko rozmixujeme. Kuracie prsia zbavené kože nakrájame na kocky s veľkosťou približne 2 x 2 cm. Citrónovníkové lístky a čili papričku opláchneme a nakrájame, ďalej nakrájame bazalku alebo mätu piepornú. Bambusové puky nakrájame na pásiky.
- 2
Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájané citrónovníkové lístky a čili papričku, zelenú pastu curry a všetko opekáme 2 minúty. Potom prilejeme kokosové mlieko, rybaciu omáčku a všetko osladíme. Uvedieme do varu. Do omáčky vložíme kuracie mäso, bambusové puky a varíme na miernom ohni, až kým nezhustne. Ak omáčka hustne príliš rýchlo, prilejeme pol pohára vody alebo kokosového mlieka.
- 3
Tesne pred podávaním pridáme zelený hrášok alebo thajské baklažány a na miernom ohni všetko povaríme ešte 5 – 10 minút. Prelejeme na misu, posypeme nakrájanou bazalkou, ozdobíme citrónovníkovými lístkami alebo celou vetvičkou čerstvej bazalky. Podávame s ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a povodnu thajsku verziu tohto receptu vdaka google som nasiel
www.thaitable.com/thai/recipe/green-curry-with-chicken...
takze , rasca, bobkovy list , klinceky, petrzlen tam nejde, inac dal som koren koriandrovej vnate a to sa dakedy prepisuje ako petrzlen, citronovnik listky idu ale ine kafirove , vonaju inac.
Super aromaticke vyborne thajske curry ale pre bezneho europana nejeditelne :-)