Kurča so zelenou omáčkou

redakcia - fotkaredakcia, 23. augusta 2009
4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

0,5 kg
3 poháre
30 g
30 g
1 KL
2 PL
1 strúčik
1 PL
1 ks
2-3 vetvičky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme pastu curry – očistíme, umyjeme, olúpeme a nakrájame zázvor, cesnak a petržlenovú vňať. Pridáme citrónovú kôru, čierne korenie, koriander, rascu, krevetový pretlak, klinčeky, bobkový list, soľ, olej a všetko rozmixujeme. Kuracie prsia zbavené kože nakrájame na kocky s veľkosťou približne 2 x 2 cm. Citrónovníkové lístky a čili papričku opláchneme a nakrájame, ďalej nakrájame bazalku alebo mätu piepornú. Bambusové puky nakrájame na pásiky.

  2. 2

    Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájané citrónovníkové lístky a čili papričku, zelenú pastu curry a všetko opekáme 2 minúty. Potom prilejeme kokosové mlieko, rybaciu omáčku a všetko osladíme. Uvedieme do varu. Do omáčky vložíme kuracie mäso, bambusové puky a varíme na miernom ohni, až kým nezhustne. Ak omáčka hustne príliš rýchlo, prilejeme pol pohára vody alebo kokosového mlieka.

  3. 3

    Tesne pred podávaním pridáme zelený hrášok alebo thajské baklažány a na miernom ohni všetko povaríme ešte 5 – 10 minút. Prelejeme na misu, posypeme nakrájanou bazalkou, ozdobíme citrónovníkovými lístkami alebo celou vetvičkou čerstvej bazalky. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
Cha cha cha, recept to je dobrý, lenže kde u nás zoženiem thajský baklažan??? Kedže tento sa použiva aj iných thajských jedál a je tam naozaj veľmi dôležitý/pokiaľ chceme docieliť skutočnú chuť thajskej kuchyne/. V Bratislave je obchod thajský obchod NAAM, ale bohužiaľ ani tu ho nemajú. Vie mi niekto poradiť?
Vymazať
Asi by som nemal nervy týždeň zháňať suroviny na tento recept po celom meste a okolí. Na takéto veci asi treba chodiť do reštaurácií. Ak v BA nie je žiadný dobrý thajský podnik, vo Viedni sa ich určite pár nájde.