tepelná úprava
Postup
-
1
Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, znova zľahka poklepeme po petržlenovej vňati uloženej na mäse.
- 2
Na vňať uložíme pripravenú plnku a plat bravč. panenky pomaly rolujeme do rolky. Na jednej strane formujeme do špica, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v mrazničke stuhnúť.
- 3
V strede umytej hovädzej sviečkovice urobíme nožom otvor, naplníme stuhnutou zrolovanou bravčovou panenkou.
- 4
Hovädziu sviečkovicu z každej strany osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry upiecť – asi 45 minút.
- 5
Plnka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme.
- 6
Omáčka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme, zalejeme smotanou, zahustíme solamylom, zamiešame, necháme chvíľu povrieť, dochutíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Urcite vyskusam, vyzera to byt dobre, hoci tej brav. "PANENKY" je tam vo vnutri skoodaaa...