Plnená hovädzia sviečkovica

redakcia - fotkaredakcia, 20. augusta 2009
Plnená hovädzia sviečkovica
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1000 g
500 g
40 g
40 g
100 g
60 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Umytú bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, zľahka naklepeme na plat s hrúbkou 1 cm. Osolíme, okoreníme a posypeme bohatou vrstvou nakrájanou petržlenovou vňaťou, znova zľahka poklepeme po petržlenovej vňati uloženej na mäse.

  2. 2

    Na vňať uložíme pripravenú plnku a plat bravč. panenky pomaly rolujeme do rolky. Na jednej strane formujeme do špica, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v mrazničke stuhnúť.

  3. 3

    V strede umytej hovädzej sviečkovice urobíme nožom otvor, naplníme stuhnutou zrolovanou bravčovou panenkou.

  4. 4

    Hovädziu sviečkovicu z každej strany osolíme, okoreníme a dáme do vyhriatej rúry upiecť – asi 45 minút.

  5. 5

    Plnka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme.

  6. 6

    Omáčka: Na masle speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, orestujeme, pridáme šampiňóny, sušené slivky, petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, chvíľu podusíme, zalejeme smotanou, zahustíme solamylom, zamiešame, necháme chvíľu povrieť, dochutíme.

Diskusia k receptu

Vymazať
honestka
So susenymi slivkami som robila zatial len bravcove maso.
Urcite vyskusam, vyzera to byt dobre, hoci tej brav. "PANENKY" je tam vo vnutri skoodaaa...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia