Pravý bulharský šopský šalát

redakcia - fotkaredakcia, 24. augusta 2009

Suroviny

200 g
400 g
400 g
200 g
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.

  2. 2

    Uhorky ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme rajčiny pokrájané na kocky, cibuľu pokrájanú nadrobno, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.

  3. 3

    Polejeme olivovým olejom a premiešame. Porcie posypeme strúhaným syrom.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Vymazať
do bulharska chodim uz niekolko rokov,teda konkretne 15 a z toho som tam bola uz 12 krat a teda originalneho sopskeho salatu som sa tam uz najedla dost v roznych restauraciach a stravovacich zariadeniach ale musim povedat ze ani jeden sa nerobil tak ako je to popisane v tomto recepte..nechcem urazit autora tohoto receptu ale original sopsky salat sa robi uplne inak...takze asi tak...
Vymazať
aj šopske šalaty su večna variacia na temu , ako u nas dobra vianočna kapusnica! Každa z nas robi tu najlepšiu (od mamy, sestry, susedy priatelky).A terz nech sa najde niekto, kto tvrdi , že to nie je prava slovenska vianočna kapusnica :)))
1x jaanik
Vymazať
No, ja síce do Bulharska nechodím tak často, ale mám Bulharov priamo v rodine. Neviem, čo ti chýba alebo prevyšuje, podľa mňa sa bulharský šopský šalát od tohto takmer ničím neodlišuje.

Pečená paprika je tam v podstate len na ozdobu, niekedy sa namiesto nej dávajú čierne olivy.

Inak ak je v šaláte surová paprika, moja bulharská rodina to už nenazýva šopský, ale grécky šalát (Гръцка салата).

Na druhej strane si myslím, že nie je veľmi múdre tvrdiť, že "originálny" či "pravý" je len ten recept, ktorý poznám ja.