Postup
-
1
Papriku dáme opiecť do čierna. Opečenú papriku ošúpeme, zbavíme žiliek a zrniečok a nakrájame na kocky.
- 2
Uhorky ošúpeme a pokrájame na kocky, pridáme rajčiny pokrájané na kocky, cibuľu pokrájanú nadrobno, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať.
- 3
Polejeme olivovým olejom a premiešame. Porcie posypeme strúhaným syrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Pečená paprika je tam v podstate len na ozdobu, niekedy sa namiesto nej dávajú čierne olivy.
Inak ak je v šaláte surová paprika, moja bulharská rodina to už nenazýva šopský, ale grécky šalát (Гръцка салата).
Na druhej strane si myslím, že nie je veľmi múdre tvrdiť, že "originálny" či "pravý" je len ten recept, ktorý poznám ja.