Spišské zemiaky

redakcia - fotkaredakcia, 22. augusta 2009

Suroviny





Postup

  1. 1

    Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku.

  2. 2

    Tú získame tak, že v mlieku namočené rožky, alebo žemle vytlačíme, rozmiešame so žĺtkami, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, petržlenovú vňať a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.

  3. 3

    Na plnku uložíme ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov, posolíme a necháme v horúcej rúre piecť. Po chvíli zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcom a povrch posypeme strúhankou.

  4. 4

    Zapečieme v rúre do červena, podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia