Postup
-
1
Olúpané zemiaky nakrájame na tenké plátky, rozložíme na vymastený plech, posolíme, posypeme rascou a natrieme na ne plnku.
- 2
Tú získame tak, že v mlieku namočené rožky, alebo žemle vytlačíme, rozmiešame so žĺtkami, pridáme prelisovaný cesnak, soľ, petržlenovú vňať a nakoniec opatrne vmiešame sneh z bielkov.
- 3
Na plnku uložíme ďalšiu vrstvu zemiakových plátkov, posolíme a necháme v horúcej rúre piecť. Po chvíli zalejeme smotanou rozšľahanou s vajcom a povrch posypeme strúhankou.
- 4
Zapečieme v rúre do červena, podávame s ľubovoľným zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu