Pečená tekvica
Pečená tekvica

Pečená ochutená tekvica v trojobale

kukamcovaritidem - bez fotkykukamcovaritidem, 19. septembra 2025

Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.

Suroviny

 (zmes korenia)



Postup

  1. 1

    Bielu tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky.

  2. 2

    Kúsky tekvice rozložíme, posolíme, posypeme všetkým korením a mletou paprikou.

  3. 3

    Tekvicu obalíme v trojobale - múka, vajce, strúhanka a môžeme zopakovať vajce a zase strúhanku.

  4. 4

    Na plech dáme papier na pečenie, pokladieme kolieska tekvice, ktoré z oboch strán potrieme olejom. Okolo môžeme poklásť cherry paradajky.

  5. 5

    Pečieme na 225 stupňov do stmavnutia strúhanky. Aj dva plechy nad sebou.

  6. 6

    Ak máme pripravené povarené zemiaky, môžeme poklásť na plech aj tie.

Diskusia k receptu