Pečená ochutená tekvica v trojobale
Zdravšia a oveľa chutnejšia verzia vyprážanej tekvice, ktorú pred obalením ochutíme koreninami.
Postup
-
1
Bielu tekvicu ošúpeme, odstránime jadierka, nakrájame na kolieska, alebo mesiačiky.
- 2
Kúsky tekvice rozložíme, posolíme, posypeme všetkým korením a mletou paprikou.
- 3
Tekvicu obalíme v trojobale - múka, vajce, strúhanka a môžeme zopakovať vajce a zase strúhanku.
- 4
Na plech dáme papier na pečenie, pokladieme kolieska tekvice, ktoré z oboch strán potrieme olejom. Okolo môžeme poklásť cherry paradajky.
- 5
Pečieme na 225 stupňov do stmavnutia strúhanky. Aj dva plechy nad sebou.
- 6
Ak máme pripravené povarené zemiaky, môžeme poklásť na plech aj tie.
Tiež pečená tekvica:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu