Grilované krevetové valčeky
Kulinární studio MAFRA
mesačník Varecha, 2. septembra 2025
mesačník Varecha, 2. septembra 2025

Foto: Kulinární studio MAFRA
6
porcií
porcií
15 (+ odležanie) minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Krevety na chrbte narežeme a odstránime črievko. Morčacie mäso zomelieme. V kuchynskom robote sekáčikom najskôr nasekáme krevety. Potom pridáme mleté morčacie mäso a všetko rozsekáme na hustú hmotu.
- 2
Do mäsovej hmoty vmiešame strúhanku, nasekanú cibuľku, bazalku, pretlačený cesnak, limetkovú šťavu, sójovú omáčku a štipku korenia. Potom zo zmesi vytvarujeme podlhovasté bochníčky. Plech potrieme olejom a bochníčky v oleji obalíme. Následne ich dáme do chladu na hodinu odležať.
- 3
Odležané bochníčky napicháme na špajle. Rozložíme ich na rozpálený gril nad vrstvu žeravého dreveného uhlia. Grilujeme ich 5 minút z každej strany. Potom podávame s čili omáčkou.
Tiež špízy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu