Mleté rezne
Mleté rezne

Holandský rezeň

alica7 - fotkaalica7, včera 14:07
Holandský rezeň
Foto: alica7

Rezeň z mletého mäsa a syra.

4
porcie
30 (+ odležanie) minút
príprava

Suroviny

400 g mleté
120 g
40 g
40 g
4 g
Na obalenie:
podľa potreby
1 ks
trocha
Na vyprážanie:



Postup

  1. 1

    Syr postrúhame na jemné rezance. Všetky suroviny spolu dobre premiešame. Mäsovú zmes prikryjeme a dáme do chladničky odležať na asi 1 hodinu.

  2. 2

    Ruky si navlhčíme vodou, aby sa dali rezne dobre tvarovať. Zmes rozdelíme na 8 častí a vytvarujeme rezne. Obalíme ich v múke, vajci rozmiešanom s trochou mlieka a v strúhanke.

  3. 3

    Vyprážame na zohriatom oleji z oboch strán. Podávame zo zemiakmi.

Diskusia k receptu