Slivkové guľky s cestom z tofu fotorecept
Veľa ľudí tofu zaznáva. Priznám sa, aj ja som ho nevnímala nejako pozorne, kým nám slovenský výrobca nenahádzal do poštových schránok malé brožúrky Zobraziť celý popisVeľa ľudí tofu zaznáva. Priznám sa, aj ja som ho nevnímala nejako pozorne, kým nám slovenský výrobca nenahádzal do poštových schránok malé brožúrky s receptami. A to bola pre mňa výzva. Začala som skúšať recepty a prišla som na to, čo sa s ním dá robiť. A to je to, čo veľa ľudí nevie. Aj tento recept je zaujímavý. Obyčajné slivkové knedličky, ale... Ak urobím cesto z tofu, obohatím jedlo o bielkoviny a na chuti to ani nepoznať.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Cesto: | |
300 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 PL |
|
2 PL jemná |
|
1 štipka |
|
Na plnenie: | |
|
|
Na posypanie: | |
mletý (alebo orechy) |
|
|
|
Na poliatie: | |
|
Postup
-
1
Tofu nastrúhame na jemnom strúhadle.
-
2
Pridáme múku, strúhanku, krupicu, štipku soli a vajce.
-
3
Vypracujeme cesto.
-
4
Z cesta odoberáme kúsky a zabalíme do nich slivky.
-
5
Knedličky vkladáme do vriacej vody a varíme 10 minút. Potom ich vyberieme dierovanou naberačkou a ukladáme na taniere. Polejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a cukrom. Namiesto maku môžeme posypať mletými orechami alebo kakaom.
Ďakujem. :) Ale tento recept nie je môj nápad, mám ho z malej brožúrky, ktorú nám výrobca hádzal do schránky, keď začal vyrábať tofu. A to sú už roky. Ale inšpirovali ma a naučila som sa základy.
Inak, ja veľmi rada varím, ale musí to byť stále niečo nové. Dookola to isté by ma nebavilo ani variť, ani jesť. :)))
Pekný deň ti prajem.:)
Vyskúšaj, ani ťa nenapadne, ak by si to sama nerobila, že je v ceste tofu. Daj potom vedieť, ako to dopadlo. Pekný deň:)