Slivkové gule
Slivkové gule

Slivkové guľky s cestom z tofu fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 22. augusta 2025
Slivkové guľky s cestom z tofu (fotorecept)
Foto: tejaja

Veľa ľudí tofu zaznáva. Priznám sa, aj ja som ho nevnímala nejako pozorne, kým nám slovenský výrobca nenahádzal do poštových schránok malé brožúrky Zobraziť celý popisVeľa ľudí tofu zaznáva. Priznám sa, aj ja som ho nevnímala nejako pozorne, kým nám slovenský výrobca nenahádzal do poštových schránok malé brožúrky s receptami. A to bola pre mňa výzva. Začala som skúšať recepty a prišla som na to, čo sa s ním dá robiť. A to je to, čo veľa ľudí nevie. Aj tento recept je zaujímavý. Obyčajné slivkové knedličky, ale... Ak urobím cesto z tofu, obohatím jedlo o bielkoviny a na chuti to ani nepoznať.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Cesto:
300 g
1 ks
3 PL
2 PL
2 PL jemná
1 štipka
Na plnenie:
Na posypanie:
 mletý (alebo orechy)
Na poliatie:



Postup

  1. 1

    Tofu nastrúhame na jemnom strúhadle.

    Slivkové guľky s cestom z tofu (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku, strúhanku, krupicu, štipku soli a vajce.

    Slivkové guľky s cestom z tofu (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme cesto.

    Slivkové guľky s cestom z tofu (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z cesta odoberáme kúsky a zabalíme do nich slivky.

    Slivkové guľky s cestom z tofu (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Knedličky vkladáme do vriacej vody a varíme 10 minút. Potom ich vyberieme dierovanou naberačkou a ukladáme na taniere. Polejeme roztopeným maslom a posypeme mletým makom a cukrom. Namiesto maku môžeme posypať mletými orechami alebo kakaom.

Diskusia k receptu

haji
Zajímavé použití tofu, díky za vložení receptu. Jsi prostě neúnavný inovátor a zkušební technik, klobouk dolů!
farbuska
Aj mne sa recept pozdáva a vyskúšam ho. Vďaka. Robievam ovocné knedle vačšinou z tvarohového cesta a tofu sa mi zdá vhodnou alternatívou.
tejaja
@haji (22.8.2025 11:06)

Ďakujem. :) Ale tento recept nie je môj nápad, mám ho z malej brožúrky, ktorú nám výrobca hádzal do schránky, keď začal vyrábať tofu. A to sú už roky. Ale inšpirovali ma a naučila som sa základy.
Inak, ja veľmi rada varím, ale musí to byť stále niečo nové. Dookola to isté by ma nebavilo ani variť, ani jesť. :)))
Pekný deň ti prajem.:)
tejaja
@farbuska (22.8.2025 11:16)

Vyskúšaj, ani ťa nenapadne, ak by si to sama nerobila, že je v ceste tofu. Daj potom vedieť, ako to dopadlo. Pekný deň:)