Jablková štrúdľa
Jablková štrúdľa

Jablková štrúdľa z lístkového cesta

margitka100 - bez fotkymargitka100, 14. septembra 2025

Štrúdľa, rýchla, chutná.

2 ks
porcie
30 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 bal.
200 g
2 bal.
2 ČL
4 PL
200 g rozpustené
1,5 kg



Postup

  1. 1

    Záviny budú dva, takže si ingrediencie rozdelíme, aby nám všetko pekne vyšlo. Lístkové cesto (mala som už rozvaľkané) rozprestrieme. Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom. Posypeme trochou kryštálového cukru a škoricou. Cukor a škoricu si rozdelíme, ide ešte do plnky z jabĺčok.

  2. 2

    Jabĺčka očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle. Ak je treba vytlačíme z nich prebytočnú šťavu. Pridáme do nich zvyšný cukor, vanilkový cukor a trochu škorice. Navrstvíme ich na cesto.

  3. 3

    Cesto zvinieme, boky zatlačíme a štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 cca 25 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu