Jablková štrúdľa z lístkového cesta
Štrúdľa, rýchla, chutná.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Záviny budú dva, takže si ingrediencie rozdelíme, aby nám všetko pekne vyšlo. Lístkové cesto (mala som už rozvaľkané) rozprestrieme. Posypeme strúhankou, pokvapkáme rozpusteným maslom. Posypeme trochou kryštálového cukru a škoricou. Cukor a škoricu si rozdelíme, ide ešte do plnky z jabĺčok.
- 2
Jabĺčka očistíme, postrúhame na hrubom strúhadle. Ak je treba vytlačíme z nich prebytočnú šťavu. Pridáme do nich zvyšný cukor, vanilkový cukor a trochu škorice. Navrstvíme ich na cesto.
- 3
Cesto zvinieme, boky zatlačíme a štrúdľu prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 cca 25 minút. Po vychladnutí poprášime práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Tiež jablková štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu