Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii. Stále zostáva ten pocit istoty, že Zobraziť celý popisJe to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii. Stále zostáva ten pocit istoty, že sa cesto aj náplň krásne podaria, len sa všetci pri stole pýtajú, čo som v nej tentoraz vylepšila. Pekne drží tvar, dobre sa krája a vyzerá pri servírovaní modernejšie.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 150 ml |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 600 g |
|
| 250 g |
|
| 50 g |
|
| 80 g mleté |
|
| 30 g |
|
| 1 ČL |
|
| 1 PL |
|
| Na posypanie cesta: | |
| 1 PL |
|
| Na potretie: | |
| 30 g |
|
Postup
-
1
Z múky, soli, vajca, vody a oleja vypracujeme hladké, pružné cesto. Zakryjeme a necháme odpočívať 20 minút.
- 2
Hrušky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
- 3
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať a prisypeme hrušky. Dochutíme škoricou a citrónovou šťavou, krátko podusíme, nech sa odparí šťava. Necháme vychladnúť.
- 4
Mascarpone zmiešame s mletými orechmi.
- 5
Cesto vyvaľkáme na veľmi tenko, posypeme strúhankou.
- 6
Natrieme mascarpone s orechmi, pridáme karamelizované hrušky, zrolujeme.
- 7
Štrúdľu preložíme na plech, potrieme maslom.
- 8
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 30 minút dozlatista.
- 9
Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať.
Tiež štrúdľa:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu