Karamelizovaná hrušková štrúdľa s mascarpone a orechmi
Je to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii. Stále zostáva ten pocit istoty, že Zobraziť celý popisJe to tá moja klasická vaľkaná štrúdľa, ktorú robím už roky, len teraz v ešte zaujímavejšej verzii. Stále zostáva ten pocit istoty, že sa cesto aj náplň krásne podaria, len sa všetci pri stole pýtajú, čo som v nej tentoraz vylepšila. Pekne drží tvar, dobre sa krája a vyzerá pri servírovaní modernejšie.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |  | 
| 150 ml |  | 
| 1 ks |  | 
| 2 PL |  | 
| štipka |  | 
| Náplň: | |
| 600 g |  | 
| 250 g |  | 
| 50 g |  | 
| 80 g mleté |  | 
| 30 g |  | 
| 1 ČL |  | 
| 1 PL |  | 
| Na posypanie cesta: | |
| 1 PL |  | 
| Na potretie: | |
| 30 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Z múky, soli, vajca, vody a oleja vypracujeme hladké, pružné cesto. Zakryjeme a necháme odpočívať 20 minút. 
- 2
Hrušky ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. 
- 3
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme cukor, necháme jemne skaramelizovať a prisypeme hrušky. Dochutíme škoricou a citrónovou šťavou, krátko podusíme, nech sa odparí šťava. Necháme vychladnúť. 
- 4
Mascarpone zmiešame s mletými orechmi. 
- 5
Cesto vyvaľkáme na veľmi tenko, posypeme strúhankou. 
- 6
Natrieme mascarpone s orechmi, pridáme karamelizované hrušky, zrolujeme. 
- 7
Štrúdľu preložíme na plech, potrieme maslom. 
- 8
Pečieme v rúre vyhriatej na 190 °C približne 30 minút dozlatista. 
- 9
Necháme mierne vychladnúť a môžeme podávať. Tiež štrúdľa:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2






 
 


Diskusia k receptu