Recepty, kde je strúčik
Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...
Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...
Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....
Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...
Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.
Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...
Domáci hummus
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme.
Dáme do...
Pečené pučené zemiaky s kôprovo-jogurtovým dipom
Celkom jednoduché jedlo, ktoré chutí vynikajúco, to sú naše pučené zemiaky s výborným jogurtovým dipom....
Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...
Šošovicová polievka
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody.
Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky...
Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.
Cuketové placky s jogurtovým dipom
Cuketové placky, ktorým skrátka
neodoláte. Chrumkavé a jednoduché na
prípravu.
Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...
Paradajková omáčka na cestoviny
V lete sú paradajkové jedlá veľmi obľúbené a v omáčke na cestoviny skvelo vynikne ich chuť....
Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...
Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...
Zeleninová polievka s kôprom
Je sezóna aromatických byliniek, tak si túto zeleninovú polievku prevoňajte čerstvým kôprom.
Slané palacinky s bryndzovou plnkou
Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie
a výživnejšie, zobrala som si na pomoc...
Krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami
Zo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej...
Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...
Jarná špargľová polievka s parmezánovými krutónmi bez lepku
Jarná špargľová polievka je výborné sezónne jedlo, ktoré treba určite vyskúšať....
Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.
Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa
podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....
Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....
Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....

Fazuľové struky s bravčovým plieckom
Cibuľu nasekáme nadrobno a dáme do väčšieho hrnca. Pridáme maslo, podlejeme vodou a dusíme...

Karfiolové „rezne“ so syrom
Karfiol zbavíme listov a nakrájame na plátky s hrúbkou asi 1, 5 cm. Opatrne ich ukladáme...

Domáca kapiová nátierka
Kapiovú nátierku si môžeme pripraviť doma na celý rok, najviac ju však využijeme v zimnom období....

Domáce bazalkové pesto
Bazalkové pesto si môžeme pripraviť aj doma. Príprava je rýchla a jednoduchá. V chladničke pesto...

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Backhendl Salat - šalát s vyprážanými kuracími kúskami
Tento šalát s vyprážanými kuracími kúskami je populárny v Dolnom Rakúsku, vo Viedni, ale aj...

Domáci hummus
Cícer namočíme večer vopred. Po odstátí ho ďalší deň scedíme a opláchneme. Dáme do...

Pečené pučené zemiaky s kôprovo-jogurtovým dipom
Celkom jednoduché jedlo, ktoré chutí vynikajúco, to sú naše pučené zemiaky s výborným jogurtovým dipom....

Nedeľné kuracie rezne
Pác: Zmiešame pretlačený cesnak, horčicu, olej, soľ, mleté čierne korenie a pár kvapiek...

Šošovicová polievka
Šošovicu pred varením namočíme na 1-2 hodiny do vody. Očistenú mrkvu a petržlen nakrájame na menšie kúsky...

Bavorské špenátové knedle
K týmto knedličkám mäso potrebovať nebudete. Najlepšie chutia s čerstvým šalátom.

Cuketové placky s jogurtovým dipom
Cuketové placky, ktorým skrátka neodoláte. Chrumkavé a jednoduché na prípravu.

Marinované kuracie špízy
Na grilovačku určite patria pestré mäsovo-zeleninové špeciality. Celkom jednoducho a z dostupných surovín si s nami...

Paradajková omáčka na cestoviny
V lete sú paradajkové jedlá veľmi obľúbené a v omáčke na cestoviny skvelo vynikne ich chuť....

Vegetariánsky paradajkový burger
Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...

Zemiakové placky
Chrumkavé domáce zemiakové placky úžasne chutia samotné, ale hodia sa aj ako príloha k gulášu, ...

Zeleninová polievka s kôprom
Je sezóna aromatických byliniek, tak si túto zeleninovú polievku prevoňajte čerstvým kôprom.

Slané palacinky s bryndzovou plnkou
Palacinky by deti jedli každý deň. Aby boli výdatnejšie a výživnejšie, zobrala som si na pomoc...

Krémová šalátová polievka s mrkvovými hriankami
Zo šalátu sa dajú pripraviť rôzne jedlá, napríklad aj polievka, ktorá sa pravdepodobne v nejakej...

Rizoto s jahodami a vínom cava
Odvážny recept, ktorý vás prekvapí. Rizoto, v ktorom sa dokonale spoja sladké a slané...

Jarná špargľová polievka s parmezánovými krutónmi bez lepku
Jarná špargľová polievka je výborné sezónne jedlo, ktoré treba určite vyskúšať....

Massaman curry s tofu
Parádna fúzia thajských a indických chutí, hotové do polhodinky.

Ryžový pilaf
Je to ryžový pokrm, ktorého história siaha až do Perzie. Na rozdiel od klasickej, ochutenej ryže sa pilaf varí vo vývare a môže sa podávať ako samostatné jedlo, alebo ako netradičnejšia príloha....

Uhorky marinované v hrubozrnnej dijonskej horčici
Osvěžující doplněk ke grilovaným masům, řízkum fašírkám... samotné, k vajíčkům a pod. Vychlazené jsou bezkonkurenční....

Domáce plnené tortellini s ricottou a so špenátom
Niektoré jedlá sú prosto také obľúbené, že ich doma varíme naozaj často. Určite k nim patria aj domáce plnené cestoviny....