Hnedá ryža
Hnedá ryža

Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou

ryzasos - fotkaRyža SOS, 22. júna 2024. Komerčný recept.
Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou
Foto: ryzasos

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi a cuketou je ideálny, keď hľadáte niečo rýchle a Zobraziť celý popisAk hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi a cuketou je ideálny, keď hľadáte niečo rýchle a výživné za 30 minút.

1
porcia
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

40 g
40 g
3 ks
1/2 ks
1 strúčik
3 g čerstvý
1/2 PL (alebo tamari)




Postup

  1. 1

    Ryžu a quinou uvarte podľa návodu na obale alebo použite zvyšky z predošlého dňa.

  2. 2

    Šampiňóny a cuketu umyte a nakrájajte na plátky.

  3. 3

    Zázvor a cesnak nasekajte a orestujte na oleji na panvici.

  4. 4

    Pridajte k nim cuketu a šampiňóny, restujte.

  5. 5

    Nakoniec pridajte uvarenú ryžu a quinou, sójovú omáčku a dochuťte soľou a čiernym korením.

Diskusia k receptu

kucharka
Minulý týždeň som bola na kurze varenia "batch cooking" a tam nás učili ako môžeme variť ryžu a quinou naraz v jednom hrnci, ( veľa vody ) aby sme ušetrili čas a energiu.
Je to dobrý mix … a hlavne aj zdravý. Ako príloha alebo ako do šalátov.
kucharka
@Ry ža SOS (17.7.2024 14:44)
Do hrnca sa dá veľa vody. Keď sa začne variť, osolíme a nasypeme ryžu, potom podľa času varenia pridáme do vriacej vody quinou. Uvarené precedíme cez sitko.
Akoby sme varili cestovinu.
Tak asi tak. Jednoducho. :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia