Recepty, kde je sezam čierny alebo biely
Lososová miska
Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje
kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....
Syrové pagáče
Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý...
Domáci chlieb bez kysnutia so zeleninovými nátierkami
Prišla nečakaná návšteva a vy potrebujete pripraviť rýchle pohostenie? Skúste tento rýchly, no zároveň chutný chlebík....
Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára
Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept...
Panenka na spôsob číny
Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými
kuracími prsami.
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky.
V panvici...
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia.
My kuchári o to viac, že nádherná farba,...
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne
skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným
vínom. Varíme a redukujeme, ...
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.
Oškvarkové pagáče s kváskom
Inšpirovala som sa u @siisa jej receptom - Kváskové škvarkové pagáče a keďže som zmenila niektoré...
Čerstvé jarné rolky Nem Cuon
Známe vietnamské jedlo, ktoré kombinuje viacero chutí, no výborne spolu splývajú.
Kuřecí maso v tandoori masala
Tandoori masala je smes koření, používaná k marinovaní masa a v pokrmech indických. Chutná podle...
Kandizovaný batát
Daigaku Imo alebo Univerzitné sladké zemiaky je sladkosť, ktorá je v Japonsku
obľúbená počas veľkých festivalov...
Ružové baklažány v sezamovom cestíčku
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani
predstavu...
Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak
s maslom a zeleninou,...
O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som
sa rozhodla, ...
Falafel z hrachu
Cícer zbožňujem, mám ho rada v akejkoľvek podobe: v polievke, ako hummus či falafel, ...
Hrudkový tvaroh se zaatarem
Za´atar - sušený tymián se sezamem a sumahem - v arabském světě velmi používaná směs...
Studené sezamové kolieska
Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika
tak, že...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...
Lososová miska
Chutný recept s lososom, hotový do pol hodiny? Vyskúšajte lososovú misku - je rýchla a jednoduchá na prípravu, obsahuje kopec zdravých surovín, ktoré zároveň poskytnú delikátne súznenie chutí....
Syrové pagáče
Tak už ani neviem, koľký je toto môj recept na syrové pagáče, ale každý...
Domáci chlieb bez kysnutia so zeleninovými nátierkami
Prišla nečakaná návšteva a vy potrebujete pripraviť rýchle pohostenie? Skúste tento rýchly, no zároveň chutný chlebík....
Morčacie prsia s quinoou podľa Maroša Molnára
Profesionálny kondičný tréner Maroš Molnár, ktorého poznáme z televíznej relácie Extrémne premeny, nám predstaví recept...
Panenka na spôsob číny
Keď máte neforemné konce panenky a neviete, čo s nimi. Dá sa použiť takýto jednoduchý...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.
Bazalkové kari s tofu a cícerom
Cesnak a zázvor očistíme a rozlačíme na pastu. Cibuľku nakrájame na menšie kocky. V panvici...
Listový šalát s jahodami, kozím syrom a so šunkovým chipsom
Na prvé slovenské jarné ovocie sa všetci tešia. My kuchári o to viac, že nádherná farba,...
Teplý mrkvovo-pohánkový šalát
Pohánku prepláchnem, zalejem vodou a varím prikrytú, na strednom stupni do odparenia vody. Trvá...
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...
Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...
Kačacie prsia v trojfarebnej kruste s grilovanou kukuričnou polentou
Chrumkavé kačacie prsia v kruste z čierneho a bieleho sezamu a najemno nakrájanej petržlenovej vňate, sú...
Rezance s lososom, reďkovkou a so žeruchou
Všetky suroviny na dresing premiešame a necháme všetky chute prepojiť.
Oškvarkové pagáče s kváskom
Inšpirovala som sa u @siisa jej receptom - Kváskové škvarkové pagáče a keďže som zmenila niektoré...
Čerstvé jarné rolky Nem Cuon
Známe vietnamské jedlo, ktoré kombinuje viacero chutí, no výborne spolu splývajú.
Kuřecí maso v tandoori masala
Tandoori masala je smes koření, používaná k marinovaní masa a v pokrmech indických. Chutná podle...
Kandizovaný batát
Daigaku Imo alebo Univerzitné sladké zemiaky je sladkosť, ktorá je v Japonsku obľúbená počas veľkých festivalov...
Ružové baklažány v sezamovom cestíčku
Tieto ruzove baklazany som kupila na trhu u Turka napriek tomu, ze som nemala ani predstavu...
Knäckebröd
Oblubujem na ranajky, namiesto peciva. Vyborne s plesnovym syrom, alebo len tak s maslom a zeleninou,...
O - Suimono
Japonská polievka, ktorú som prvýkrát ochutnala v jednej sushi reštaurácii. Tak som sa rozhodla, ...
Falafel z hrachu
Cícer zbožňujem, mám ho rada v akejkoľvek podobe: v polievke, ako hummus či falafel, ...
Hrudkový tvaroh se zaatarem
Za´atar - sušený tymián se sezamem a sumahem - v arabském světě velmi používaná směs...
Studené sezamové kolieska
Umyté kuracie prsia naklepeme na čo najväčší tenký plát. Upravíme ho do tvaru obdĺžnika tak, že...
Plnený baklažán
Baklažán pozdĺžne prekrojíme na dve polovice. Dužinu vydlabeme lyžicou a odložíme do misky. Polovice nasolíme...
Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami
Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, ...